Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 6 iun 2009 - Anul XIV, nr. 130 (4116)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Nica: Veniţi şi votaţi, politicile din următorii cinci ani sunt determinate de votul de astăzi

Duminică, 7 Iunie 2009 (12:42:28)

Ministrul de Interne, Dan Nica, care a votat, duminică, la Colegiul Naţional "Tudor Vianu", a îndemnat alegătorii să se prezinte la urne, declarând totodată, referitor la eventuale incidente în desfăşurarea procesului electoral, că până în acest moment nu au fost semnalate decât "cazuri minore".

"În următorii cinci ani, Parlamentul European şi compoziţia acestuia vor determina şi ce fel de politici sociale se vor aplica în Europa şi, deci, şi politicile care se aplică în România. Cum votăm aşa vom avea următorii cinci ani. Acesta este şi mesajul meu: veniţi şi votaţi, pentru că următorii cinci ani de zile politicile din România sunt determinate de votul pe care-l daţi acum cu toţii. Şi pentru acest lucru am votat acum şi eu", a spus Dan Nica, la ieşirea din secţia de votare.

Întrebat în legătură cu afirmaţiile legate de eventuale fraude electorale, Nica a negat această posibilitate.

"Până în acest moment nu există decât cazuri minore care au fost semnalate, deci nu au fost semnalate cazuri de turism electoral cu microbuz sau autobuz, dar în acelaşi timp noi ştim că urmărim tot ceea ce se întâmplă şi îmi cer scuze, pe această cale, dacă s-a mai întâmplat ca persoanele care călătoreau fără niciun scop ascuns au fost oprite şi legitimate în această dimineaţă, dar cred că este mai bine să înlăturăm orice suspiciune decât să fim în situaţia să avem o încercare de fraudă care să rămână nepedepsită", a spus Nica.

El a răspuns astfel unei întrebări din partea ziariştilor referitoare la declaraţii privind eventuale fraude făcute de prim-vicepreşedintele PNL Ludovic Orban, dar şi de fostul viceprimar Răzvan Murgeanu, care a votat cu cinci minute înaintea lui Nica, tot la Colegiul "Tudor Vianu" şi care a spus că are semnale potrivit cărora la intrarea în Bucureşti s-ar afla mai multe autocare.

După ce a votat, Dan Nica a fost oprit de o femeie în vârstă, care i-a reclamat că, în pofida faptului că a făcut demersuri, ca şi la alegerile anterioare, nu a putut beneficia de o urnă mobilă pentru soţul său. Ea a precizat că acesta are un picior amputat şi este nedeplasabil.

După ce i s-a explicat că regulile au fost schimbate, femeia s-a plâns că nu a fost informată şi i-a atras atenţia ministrului de Interne că de fapt ea dorea să ajute.

"E un vot, suntem bătrâni, vrem să vă ajutăm, dar cum? Pentru că nimeni nu ne ajută pe noi. Eu mă duc la policlinică, aduc doctoriţa acasă, îl vede, îmi dă hârtie....", a explicat femeia.
 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Nica: Veniţi şi votaţi, politicile din următorii cinci ani sunt determinate de votul de astăzi.
 Vizualizări articol: 497 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Nica: Veniţi şi votaţi, politicile din următorii cinci ani sunt determinate de votul de astăzi0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei