Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 6 iun 2009 - Anul XIV, nr. 130 (4116)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Antonescu: Stimaţi cetăţeni ai României, ieşiţi la vot, limitaţi frauda, spuneţi stop

Duminică, 7 Iunie 2009 (17:50:09)

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat că la aceste alegeri se constată "o fraudă semnificativă" din partea PDL şi PSD, criticând comportamentul şefului statului, retragerea lui Mircea Geoană din CSAT şi rugându-i pe români să iasă la vot şi să limiteze "această fraudă".

"Stimaţi cetăţeni ai României, ieşiţi la vot. Singura cale de a limita această fraudă electorală este a vă prezenta la vot. Mai sunt patru ore, încercaţi să limitaţi această fraudă şi încercaţi, măcar acum, să le spuneţi, celor care de ani de zile vă fură banii şi din patru în patru ani vă fură şi voturile, stop", a spus Crin Antonescu.

El a susţinut că, după cea mai mare parte a zilei votului, se constată "o fraudă electorală semnificativă" făcută de cele două partide aflate la putere.

"După parcurgerea celei mai mari părţi din ziua votului, dacă luăm în calcul doar sesizările şi plângerile pe care şi le-au făcut reciproc aceste două partide, constatăm că suntem mai mult ca oricând în faţa unei fraude electorale semnificative. Nu este vorba de accidente, de iniţiative locale, ci de organizare sistematică şi în ceea ce priveşte cele două partide (PSD şi PDL - n.r.), deja de tradiţie în acest sens", a spus Crin Antonescu.

Liderul PNL a susţinut că PSD şi PDL sunt partidele care "au inventat în România şi aplică turismul electoral" şi că, "de fiecare dată, aşa cum se acuză şi astăzi reciproc, au încercat să schimbe rezultatul votului real, autentic, prin tot felul de manevre".

În acest context, Antonescu a criticat "prestaţia" din ziua alegerilor a şefului statului, dar şi a unor lideri politici precum Adriean Videanu.

"Aceştia sunt marii oameni politici ai României, aşa s-au ridicat, aşa se menţin la putere, prin nepăsarea, prin dezinteresul celei mai mari părţi a electoratului. Ce pretenţii putem avea de la liderii acestor partide când, iată, astăzi, în ziua votului, vedem gesturi care arată dispreţul faţă de respectarea legii. Vedem un preşedinte al ţării care însoţeşte un candidat la urne. Vedem un lider politic, domnul Adriean Videanu, care încalcă flagrant prevederile legii electorale, făcând în ziua votului apel în favoarea unui partid politic pe care îl numeşte", a apreciat preşedintele PNL.

El a calificat ca fiind "manifestări de circ electoral care nu mai surprind" retragerea din CSAT a lui Mircea Geoană, dar şi "shoppingul" preşedintelui.

"Ce părere să mai avem despre toate celelalte manifestări de circ electoral, care nu ne mai surprind, faptul că domnului preşedinte Băsescu i s-au terminat din nou în ziua votului proviziile şi merge din nou filmat la Carrefour să mai cumpere ceva, faptul că domnul Geoană găseşte azi de cuviinţă să se retragă din CSAT, completând acest cuplu de demagogi Băsescu-Geoană care nu au ridicat un deget atunci când a fost vorba de salariile militarilor, dar le plâng azi de milă sau le plâng pur şi simplu în diferite împrejurări", a conchis Antonescu.
 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Antonescu: Stimaţi cetăţeni ai României, ieşiţi la vot, limitaţi frauda, spuneţi stop.
 Vizualizări articol: 470 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Antonescu: Stimaţi cetăţeni ai României, ieşiţi la vot, limitaţi frauda, spuneţi stop0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei