Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 6 iun 2009 - Anul XIV, nr. 130 (4116)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   6 imagini |   ø fişiere video

Palatul Copiilor

O alternativă de petrecere a timpului liber şi de descoperire a aptitudinilor. Dându-le copiilor ocupaţie, violenţa în rândul acestora va scădea.

O experienţă de neuitat pentru trupa Ritm – Dans
În numărul trecut al paginii noastre v-am promis că veţi afla mai multe lucruri despre activitatea fetelor din trupa „Ritm- Dans”. Ele au reprezentat recent Palatul Copiilor Suceava la Concursul Internaţional de Dans - FOMGED, organizat în Antalya.
Mara Reuţ, face parte din trupă de 6 ani şi a fost pentru a doua oară în Antalya. Ea spune că a fost cea mai frumoasă experienţă din viaţă, mai ales că şi-a făcut prieteni din ţările participante la festival. Mara ne-a spus că ar vrea să activeze şi la anul în trupă, chiar dacă va fi în clasa a XII-a şi va avea un program mai încărcat.
Mîndrescu Gabriela, este membră a trupei de 5 ani şi a fost pentru prima dată în Antalya. Gabrielei i-a plăcut felul în care spectatorii au apreciat evoluţia trupei, din care, spune ea, face parte cu mândrie.
Cutaş Raluca face parte de 6 ani din trupa „Ritm Dans” şi participă la toate activităţile trupei. Ea ne-a spus că fiecare dans a avut o costumaţie specifică stilului, iar de la Moscaliuc Anca am aflat că toate costumele au fost elegante, bine alese, „pe măsura frumuseţii dansurilor prezentate”.
Grosu Iulia, este membră a trupei de 9 ani. Ei i-a plăcut cel mai mult în Antalya faptul că s-a întâlnit cu prieteni din alte ţări. Iulia spune că se simte foarte bine în compania colegelor. Lupaşcu Iulia vine de 10 ani la dans, pentru ea, această trupă este „a doua familie” iar faptul că au fost împreună şi la concursuri internaţionale, acest lucru „le-a unit pe fete”.
Strugaru Diana a mers în acest an pentru a doua oară în Antalya. Pentu ea dansul înseamnă totul, mai ales că dansează de la vârsta de 4 ani. Colega ei Mara, ne-a reamintit de premiul internaţional obţinut la Moscova, de participările la concursurile naţionale şi de spectacolele oferite de trupă.
Nichifor Diana este membră a trupei de 5 ani, pentru ea dansul a devenit o pasiune şi face parte din viaţa ei.
Bliorţu Ingrid este de 6 ani în trupă, şi ne-a spus că şi ei îi place dansul de mică. Neagu Diana, este mezina trupei, are doar 10 ani şi se simte bine lângă colegele ei.
Printre altele, Mara, „veterana” trupei, ne-a spus ceva, ce noi am considerat ca un îndemn „Copiii să-şi urmeze visul, să facă ceea ce le place şi să insiste pentru că merită orice sacrificiu pentru a face ceea ce-ţi place cu adevărat”.
În Antalya au mai fost Botezatu Claudia, Berea Ioana, Neagu Diana, Sava Diana, Camelia Sadoveac şi Grosu Gabriel.
Am aflat că sunt fete din trupă care vor să urmeze o facultate de coregrafie, apoi să pună bazele unor trupe şi să aibă o colaborare bună cu viitorii lor elevi aşa cum au ele acum cu coordonatorul cercului, prof. Mihaela Schiotis.
Toţi cei care au fost în acest an în Antalya, mulţumesc încă odată sponsorilor , în special Consiliului Judeţean Suceava, Iulius Mall, Liceului Particular nr. 1 Suceava, S.C. Mondeco S.A , A.C. Mobile SRL, ş.a.
Sâmbătă, 6 iunie, la Iulius Mall se desfăşoară Concursul Judeţean de Muzică uşoară, iar duminică, 7 iunie, tot la Iulius Mall are loc Concursul Judeţean de Dans modern.
Vă aşteptăm!

Membrii Cercului presă scrisă, radio-TV

Micii informaticieni premiaţi la Bucureşti
Elevii care activează la Cercul de Informatică de la Palatul Copiilor, au obţinut de-a lungul anului 2008-2009, numeroase premii, la concursurile judeţene dar mai ales „în deplasare”. Ultima lor participare a fost la Concursul Interjudeţean de Informatică „Info- Bucureşti” care s-a desfăşurat în perioada 30 mai- 2 iunie a.c. la Clubul Copiilor Sector 1 Bucureşti.
Echipajul de la Palatul Copiilor, coordonat de profesor Ştefania Şoiman, a obţinut şi aici rezultate remarcabile. Au participat elevi din clasele II-VIII care activează în cadrul palatelor şi cluburilor din ţară şi la şcoli din municipiul Bucureşti. Astfel copiii au participat la mai multe secţiuni şi au obţinut următoarele premii. Zaicescu Paul cl. a V-a a obţinut premiul I la secţiunea PwerPoint şi premiul II la secţiunea WORD. Cocîrlă Sebastian cl. a V-a a obţinut premiul III la secţiunea Excel şi premiul I la PowerPoint. Tot două premii a obţinut şi Florea Şerban cl.aVI-a, premiul II la secţiunea PowerPoint şi premiul I la Excel. Atănăsoae Iulian cl. a VII-a a primit menţiune la secţiunea Excel, iar Haureş Melina cl. a VI-a, premiul I la secţiunea PowerPoint.

Membrii Cercului presă scrisă, radio-TV

Micii şahişti de la Palatul Copiilor Suceava, participă în perioada 5-7 iunie la Concursul interjudeţean de şah „Cupa Luiceafărul”, care se va desfăşura la Botoşani. Participă elevii Sebastian Pavel, Bogdan Manghiuc, Sebastian Pop şi Gabriela Roşu, coordonaţi de prof. Marian Culapov.

 

Premiaţi la concursuri foto
Despre activitatea copiilor de Palatul Copiilor care sunt pasionaţi de fotografie şi care recent s-au întors de la Lille - Franţa unde au participat la vernisajul expoziţiei „Lille 3000”, v-am relatat cîteva lucruri într-un număr trecut. Întorşi în ţară, ei au participat la alte două concursuri de fotografie, unul judeţean iar altul interjudeţean.
La Concursul Interjudeţean de Artă fotografică, „Copilul şi universul său”, desfăşurat la Clubul Copiilor Câmpulung Moldovenesc, Ema Motrescu şi Iustin Buculei s-au remarcat prin premiile obţinute. Astfel, Ema Motrescu, elevă în clasa a VII-a, a obţinut două premii I, trei premii II, un premiu III şi o menţiune, iar Iustin Buculei elev în clasa a IV-a a obţinut un premiu II şi un premiu III.
La Concursul Judeţean de Artă fotografică, desfăşurat tot la Clubul Copiilor Câmpulung Moldovenesc, cei doi reprezentanţi ai Palatului Copiilor, au obţinut de asemenea premii importante. Pentru lucrările trimise la concurs, Ema Motrescu a fost premiată cu trei premii I, trei premii II şi două premii III, în timp ce Iustin Buculei a primit un premiu I, un premiu II şi o menţiune.
Juriul celor două concursuri a fost alcătuit din Mihai Petru Ungureanu, preşedintele Uniunii Artiştilor Fotografi din Bucovina (UAFB), Valentin Moscaliuc, vicepreşedinte al UAFB, Teodora Cozorici, secretar UAFB şi prof Ion Maftei, artist plastic.
„Jurizarea s-a făcut pe două categorii de vârstă, clasele II-VIII şi IX-XII, iar premiile s-au acordat pentru mai multe genuri de artă fotografică alb negru şi color, respectiv peisaj, portret, reportaj, eseu, macro. Funcţie de rezultatele de la etapa judeţeană, se va realiza echipajul ce va reprezenta judeţul Suceava la Concursul Naţional de Artă Fotografică, ce va avea loc în această vară la Târgu Mureş”, ne-a spus prof. Valentin Moscaliuc.
 

Membrii Cercului Presă scrisă- radio TV

Micii jurnalişti de la cercul presă scrisă, radio-TV au mediatizat de-a lungul anului şcolar activităţile desfăşurate de copii la cercurile de la Palatul Copiilor. Au contribuit la realizarea „Paginii Palatului Copiilor” în cotidianul „Monitorul”- căruia îi mulţumim că ne-a găzduit, Roxana Baltaru, Magda Cimbru, Iulian Atănăsoae, Marian Tcaciuc, Karina Sprînceană, Adriana Costaş, Andrei Popa, ş.a.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului O alternativă de petrecere a timpului liber şi de descoperire a aptitudinilor. Dându-le copiilor ocupaţie, violenţa în rândul acestora va scădea..
 Vizualizări articol: 815 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 6 voturi
O alternativă de petrecere a timpului liber şi de descoperire a aptitudinilor. Dându-le copiilor ocupaţie, violenţa în rândul acestora va scădea.5.056

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei