Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 6 iun 2009 - Anul XIV, nr. 130 (4116)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Ministrul Ilie Sârbu a votat pentru o "agricultură performantă"

Duminică, 7 Iunie 2009 (12:41:43)

Ministrul Agriculturii, Ilie Sârbu, a declarat, la ieşirea din cabina de vot dintr-un liceu din Timişoara, că a votat pentru o "agricultură performantă", transmite corespondentul MEDIAFAX.

Ilie Sârbu a votat, duminică dimineaţă, la Liceul Pedagogic din Timişoara şi a venit însoţit de preşedintele PSD Timişoara, Sorin Grindeanu, care ocupă şi o funcţie de viceprimar al municipiului.

"Ca ministru al Agriculturii, sigur, am votat cu gândul că această echipă pe care o trimitem la Bruxelles o să ne ajute să intrăm şi noi în rândul ţărilor europene, să avem o agricultură performantă, să nu mai existe aceste discriminări pozitive care sunt între subvenţiile care se plătesc în România şi cele din Uniunea Europeană, cotele de lapte şi celelalte probleme cu care ne confruntăm", a declarat Sârbu, la ieşirea din secţia de votare.

Ministrul Agriculturii a afirmat că speră ca viitorii europarlamentari să abordeze subiectul subvenţiilor de stat în acest domeniu.

"Poate cei care merg acolo vor aborda şi un subiect pe care, de luni de zile, încercăm să-l discutăm cu cei de la comisie, ca aceste ajutoare de stat să fie ajustate puţin şi să li se dea o altă interpretare, pentru că ştim că agricultura românească, în \'89, când a intrat în epoca capitalistă, a intrat decapitalizată, fără utilaje performante", a spus Sârbu.

Potrivit acestuia, UE face eforturi "mari" pentru susţinerea Planului de Dezvoltare Rurală, care este finanţat cu 8 miliarde de euro.

"Acum se fac eforturi mari, sigur, şi din partea UE - ne acordă sumele acestea pe programe, pentru Planul Naţional de Dezvoltare Rurală, dar, ca să fie scenariul complet, ne-am trezit şi cu această criză, care pune în dificultate băncile, dobânzile au crescut, degeaba vin bani de la UE şi vin mulţi, peste opt miliarde (euro - n.r.) numai pe dezvoltare rurală, dacă nu există cofinanţare lucrurile vor merge în continuare prost", a afirmat Sârbu.

În opinia sa, viitoarea echipă de la Bruxelles trebuie să "facă ceva" pentru agricultura românească.

"Degeaba ne vom zbate să ieşim din starea în care suntem dacă vor rămâne în continuare aceste constrângeri. Deci sarcina echipei noastre, şi nu vorbesc numai de un partid anume sau de o familie politică de la Bruxelles, trebuie să facă ceva pentru ceea ce înseamnă la ora actuală agricultura românească. Asta-i speranţa mea", a concluzionat Ilie Sârbu.
 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ministrul Ilie Sârbu a votat pentru o \"agricultură performantă\".
 Vizualizări articol: 446 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Ministrul Ilie Sârbu a votat pentru o \"agricultură performantă\"0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei