Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 6 iun 2009 - Anul XIV, nr. 130 (4116)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Sentinţe contradictorii

Alba-neagra prin tribunale din România şi Italia pentru un copil de 7 ani

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Un copil de numai 7 ani a ajuns în mijlocul unui imens scandal care îi va marca întreaga viaţă. Disputat atât de mamă, cât şi de tată, băiatul s-a transformat într-o adevărată minge de ping-pong, iar instanţele din România şi Italia, acolo unde copilul a stat o perioadă, au dat decizii contradictorii. Cert este că, în baza uneia dintre hotărârile judecătoreşti, tatăl a apelat la un executor şi şi-a luat copilul de la bunicii de pe mamă, acolo unde a crescut în ultimii ani.

Sentimentele de iubire de acum opt ani dintre Gabriela şi Paul Sebastian s-au transformat în timp, iar acum cei doi luptă pentru a câştiga dreptul de a creşte băiatul rezultat din relaţia lor. Din păcate, totul se răsfrânge asupra băiatului de numai 7 ani, care, în locul unei copilării liniştite, este mutat dintr-o parte în alta, de la mamă la bunici şi de la bunici la tată. Şi totul pentru că instanţele din România şi Italia au dat hotărâri diferite în privinţa copilului.
În urmă cu mai bine de trei ani, copilul a ajuns în Italia, unde a locuit o vreme împreună cu ambii părinţi. Pe fondul divergenţelor dintre cei doi soţi, mama a luat băiatul şi a plecat la un frate de-al ei.
Nemulţumit, tatăl a acţionat-o în instanţă şi a acuzat-o de răpire. Un Tribunal din Italia i-a dat dreptate şi a obligat-o pe femeie să ducă băiatul la vechea adresă, acordându-i tatălui dreptul de tutore pentru minor.
Cu această hotărâre, Paul s-a adresat Tribunalului Bucureşti, care a decis ca în termen de trei luni mama să ducă băiatul înapoi în Italia. Cum în termenul impus Gabriela nu a dus copilul, tatăl a apelat la un executor judecătoresc pentru punerea în aplicare a sentinţei.
Aşa se face că acum câteva zile, băiatul a fost luat de tată, care vrea să-l ducă în Italia.

 

Paşaport pentru copil doar cu acordul ambilor părinţi

De partea cealaltă, mama şi rudele acesteia se prevalează de o hotărâre pronunţată în urmă cu doi ani de instanţele sucevene. La acea vreme, judecătorii au decis să încredinţeze copilul, spre creştere, mamei. Cum femeia a plecat la muncă în Italia, a mers la un notar şi le-a făcut procură părinţilor ei pentru a-l putea creşte pe micuţ.
Lucrurile au luat o turnură neaşteptată pe 3 iunie, când tatăl s-a prezentat cu executorul judecătoresc pentru a-şi lua copilul.
Ulterior, bărbatul a mers la Serviciul Paşapoarte Suceava pentru ca băiatul să primească un paşaport care să-i permită să părăsească ţara.
„I-am explicat că pentru a elibera un astfel de document este nevoie de prezenţa ambilor părinţi. Am cerut explicaţii la Bucureşti, pentru că este un caz aparte, iar marţi vom avea un răspuns final şi atunci vom şti dacă hotărârea pronunţată în Italia îi permite să aibă drepturi depline asupra copilului. Dacă situaţia se va prezenta în acest fel, noi îi vom face paşaport fără a mai fi necesară şi prezenţa mamei”, a explicat comisarul şef Dan Hoffman, şeful Serviciului Public Comunitar de Emitere şi Eliberare a Paşapoartelor Simple Româneşti.

 

Bunici disperaţi

Bunicii care l-au crescut pe micuţ sunt pur şi simplu dărâmaţi de întorsătura pe care au luat-o lucrurile. Magdalena Curic plânge de trei zile aproape fără încetare. Scenele de atunci au marcat-o în mod evident.
„S-a prins de mine şi îmi spunea: <Mamaie, nu-mi da drumul, nu mă lăsa să plec>. L-a luat ca pe un câine, trăgea de copil şi copilul nu voia să meargă cu el. În doi ani, de când stă la mine, nu a fost niciodată să-l vadă, să-i aducă o bomboană, iar acum a venit să-l ia. Putea să-l lase la noi să-l creştem şi să-l viziteze de câte ori dorea. Ne-a trimis şi Protecţia Copilului pe cap, că nu l-am fi îngrijit corespunzător şi nu are condiţii, dar s-a văzut că nu-i aşa”, ne-a povestit bunica Magdalena.
Femeia spune că a vorbit cu fiica ei, care se află în Italia, şi aceasta a anunţat-o că va deschide un proces în această ţară, în urma căruia speră să-şi poată lua băiatul înapoi.
Cu alte cuvinte, un nou proces, în care victima va fi acelaşi copil, iar toate acestea vor lăsa urme adânci asupra psihicului său.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Alba-neagra prin tribunale din România şi Italia pentru un copil de 7 ani.
 Vizualizări articol: 793 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.33/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.3 din 3 voturi
Alba-neagra prin tribunale din România şi Italia pentru un copil de 7 ani1.353

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei