Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 6 iun 2009 - Anul XIV, nr. 130 (4116)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Geoană: Să demisioneze cei care îmi cer demisia din Senat

Duminică, 7 Iunie 2009 (19:04:36)

Preşedintele PSD, Mircea Geoană, a declarat, duminică, într-o conferinţă de presă, că nu intenţionează să demisioneze din funcţia de preşedinte al Senatului, chiar dacă a anunţat că se retrage din CSAT.

Geoană a spus că funcţia de preşedinte al Senatului nu are legătură cu decizia lui de a se retrage din CSAT, pe motivul că şeful statului a luat decizia de a anunţa retragerea trupelor militare din Irak fără o hotărâre prealabilă a CSAT.

"Să demisioneze domniile lor din funcţiile pe care le au. Sunt preşedintele Senatului, este o funcţie care este rezultatul unui vot în Parlament şi care nu are legătur cu gestul de a mă retrage din CSAT", a spus liderul PSD, întrebat cum comentează declaraţia lui Adrian Videanu, care îi solicitase să demisioneze şi de la şefia Senatului.

Geoană anunţase, anterior, că se retrage din CSAT, invocând faptul că nu admite folosirea imaginii pozitive a Armatei în scop electoral şi partizan de către preşedintele Băsescu, făcând referire la "acţiunile electorale" ale şefului statului din ultimele zile.

"Acţiunile electorale ale preşedintelui Traian Băsescu din ultimele zile, prin care foloseşte Armata Română în scopul politicianist de promovare a PDL pentru alergerile europarlamentare, sunt inacceptabile. Nu admit folosirea imaginii pozitive şi a încrederii populaţiei în Armata Română în scop electoral, partizan. De aceea, am hotărât ca, începând de astăzi, 7 iunie 2009, să mă retrag din funcţia de vicepreşedinte şi membru al CSAT", a anunţat Geoană, într-un comunicat remis MEDIAFAX.

În replică, prim-vicepreşedintele PDL Adriean Videanu a declarat, duminică, într-o conferinţă de presă, că PDL îi face lui Mircea Geoană invitaţia de a-şi da dea demisia din fruntea Senatului dacă nu vrea să mai fie membru CSAT.

"Cred că declaraţia domului Geoană vine exact în spiritul declaraţiei lui Bogdan Niculescu Duvăz, acela de a distrage atenţia cetăţenilor de la problema importantă, şi anume votul pentru PE . Este o tentativă de a se influenţa votul în această zi electorală", a spus Videanu, despre anunţul liderului PSD, Mircea Geoană.

În plus, prim-vicepreşedintele PDL a precizat că nici cei din PDL şi nici premierul Emil Boc nu au fost anunţaţi despre această decizie a lui Mircea Geoană.

El a ţinut să îi reamintească lui Mircea Geoană că "este vicepeşedinte al CSAT prin automatism", dat fiind calitatea sa de preşedinte al Senatului.
 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Geoană: Să demisioneze cei care îmi cer demisia din Senat.
 Vizualizări articol: 513 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Geoană: Să demisioneze cei care îmi cer demisia din Senat0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei