Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 28 mai 2009 - Anul XIV, nr. 122 (4108)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Notarii spun că vor reduce cu 30% onorariile pentru beneficiarii programului "Prima Casă"

Joi, 28 Mai 2009 (14:13:57)
Notarii anunţă că vor reduce cu 30% onorariile pentru încheierea actelor de vânzare/cumpărare, cât şi pentru autentificarea contractelor de ipotecă, pentru persoanele care-şi vor achiziţiona o locuinţă prin programul "Prima Casă".

"Iniţiativa Guvernului României de a oferi o serie de facilităţi, în special tinerilor, pentru achiziţionarea «primei case» constituie unul dintre paşii concreţi care se fac în direcţia unor politici sociale echitabile şi eficiente", informează, joi, Uniunea Naţională a Notarilor Publici din România (UNNPR).

În acest context, conducerea Uniunii "consideră că poate să i se alăture prin acţiunea de reducerea cu circa 30 % a onorariilor, atât pentru încheierea actelor de vânzare/cumpărare, cât şi pentru autentificarea contractelor de ipotecă".

UNNPR va înainta ministrului justiţiei propuneri concrete pentru o reducere "considerabilă" a sumelor pe care cei îndreptăţiţi să beneficieze de programul "Prima Casă" le vor achita pentru a deveni "primii proprietari".

Guvernul a anunţat, în urmă cu o săptămână, un program prin care creditele contractate pentru cumpărarea primei locuinţe vor fi garantate de stat în limită maximă de 60.000 euro.

Garanţia va fi acordată persoanelor care achiziţionează pentru prima dată o locuinţă şi care nu au beneficiat anterior de un credit ipotecar.

Nepenalizarea rambursării anticipate a creditului, procedurile de evaluare ale imobilului, un avans de maximum 5% din împrumut şi perceperea de dobânzi cât mai scăzute sunt criteriile anunţate de premierul Emil Boc pentru selecţia băncilor care doresc să fie incluse în programul guvernamental de garantare a creditelor pentru cumpărarea primei locuinţe.

Fondul Naţional de Garantare a Creditelor pentru IMM va contracta un împrumut în valoare de 100 milioane euro, cu garanţia statului pentru 80% din sumă, iar obiectul de activitate al Fondului va fi extins astfel încât să poată garanta inclusiv creditele ipotecare ale băncilor.

Premierul Emil Boc a declarat, luni, la postul public de radio, că nu exclude majorarea plafonului în limita căruia sunt garantate creditele pentru achiziţionarea primei locuinţe, stabilit în prezent la maximum 60.000 euro, şi nici suplimentarea bugetului alocat pentru astfel de garanţii, dacă programul va impune o altă formulă.

Agenţii imobiliari, dezvoltatorii şi firmele din construcţii consideră că garantarea creditelor pentru cumpărarea primei locuinţe ar putea impulsiona piaţa imobiliară şi a construcţiilor, dar atenţionează că rezultatul depinde de modul cum va fi aplicat programul şi de reacţia băncilor.

Premierul Emil Boc discută, joi, cu reprezentanţii băncilor, pe tema programului "Prima Casă".

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Notarii spun că vor reduce cu 30% onorariile pentru beneficiarii programului \"Prima Casă\".
 Vizualizări articol: 577 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Notarii spun că vor reduce cu 30% onorariile pentru beneficiarii programului \"Prima Casă\"0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei