Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 28 mai 2009 - Anul XIV, nr. 122 (4108)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Berceanu:Nu voi numi niciodată un pilot la conducerea TAROM,trebuie un management foarte performant

Joi, 28 Mai 2009 (16:24:58)

Ministrul Transporturilor, Radu Berceanu, a afirmat joi, într-o conferinţă de presă susţinută la Mamaia, că nu va numi niciodată un pilot la conducerea TAROM deoarece această companie trebuie să aibă un management foarte performant, lucru care nu ar putea fi realizat de piloţi.

"Managementul unei societăţi de aviaţie e ceva foarte diferit de pilotajul unui avion, începând de la ce facultate şi cursuri faci şi până la cum te implici, cum vezi lucrurile. E o chestiune mai mult financiară şi din acest motiv nu cred că trebuie să fie vreodată vreun pilot, indiferent cine e acela, şef la TAROM. Mai ales că el are acolo de gestionat între interesele piloţilor, dintre care face parte, interesele pasagerilor, care sunt mai importante şi interesele personalului auxiliar, e vorba de personalul tehnic, care nu e deloc auxiliar în aviaţie, e foarte important. E o problemă de marketing foarte mult şi mai puţin de pilotaj", a explicat Berceanu motivul pentru care a respins propunerea PSD pentru Adrian Iovan.

Ministrul Transporturilor a afirmat că a primit multe propuneri pentru conducerea TAROM, dar că le-a respins pe toate.

El a susţinut că dacă îi va fi propusă o persoană "mai competentă" decât actuala conducere o va numi în această funcţie.

"Dacă voi primi o propunere de persoană care să fie mai competentă decât cei care sunt acum, cu mare plăcere o să o pun, indiferent de unde ar veni. Până acum am primit tot felul de propuneri şi le-am respins. Ştiţi că sunt inginer de aviaţie şi mai ştiu câte ceva în domeniul ăsta mai mult decât domnul Vanghelie şi alţii. Siguranţa este un element extrem de important, formula «Garantat de Vanghelie» nu e suficientă", a mai spus Radu Berceanu.

Întrebat cum s-a ajuns la numirea unui preot la conducerea Societăţii Feroviare de Turism, ministrul Transporturilor a explicat: "Acolo e o chestiune mai obişnuită pentru că nu se pot întâmpla lucruri prea ieşite din comun. Din moment ce a fost trimis de colegii noştri de la PSD, l-am numit. L-am rugat (pe noul director-n.r.) să dea binecuvântarea pe acolo că să nu se mai fure de sub nasul lor Hotelul Astoria, cum s-a furat. Eventual, să facă nişte cereri divine ca să câştigăm procesul şi să luăm hotelul înapoi şi să aibă grijă de patrimoniul care e acolo aşa cum are grijă de patrimoniul de la vechiul loc de muncă".

Radu Berceanu a participat, joi, la Comitetul de Monitorizare pentru Programul Operaţional Sectorial "Transport” 2007-2013, care s-a desfăşurat în staţiunea Mamaia.

Preşedintele PSD, Mircea Geoană, a declarat, miercuri, la Tulcea, într-o conferinţă de presă, că desemnarea lui Adrian Iovan la conducerea Tarom nu este de actualitate, el subliniind că există o altă nominalizare din partea PSD.

"Am văzut în presa de azi (miercuri - n.r.). Pentru propunerea de la Tarom există o altă nominalizare din partea noastră, deci această desemnare ( a lui Adrian Iovan, n.r.) nu este de actualitate. Sunt convins că azi ministrul Berceanu va putea să ia deciziile cele mai bune pentru a asigura o conducere permanentă, nu doar interimară, şi la Tarom şi la aeroportul Henri Coandă din Bucureşti", a spus Geoană, răspunzând astfel unei întrebări privind eventuala nominalizare a lui Adrian Iovan, din partea PSD, pentru conducerea Tarom.

Liderul PSD Bucureşti, Marian Vanghelie, l-a propus, marţi, la negocierile din coaliţie, pe pilotul Adrian Iovan pentru şefia Tarom, propunere neagreată de ministrul Radu Berceanu, care, de altfel, a reproşat PSD şi desemnarea unui preot ca şef al Societăţii Feroviare de Turism, relatează "Gândul".

PDL şi PSD s-au întâlnit, marţi, de două ori, să-şi pună, după algoritm, oamenii în funcţii, scrie cotidianul citat, susţinând că, potrivit unor surse participante la discuţii, democrat-liberalii s-au arătat dispuşi să discute şi să accepte propunerile social-democraţilor, pentru a nu tensiona şi mai mult relaţiile dintre cele două partide, însă discuţiile au luat o altă turnură după ce reprezentanţii PSD şi-au prezentat propunerile.

Sursele citate au relatat, pentru "Gândul", că ministrul Transporturilor, Radu Berceanu, a fost "şocat" când a auzit propunerea lui Marian Vanghelie pentru Tarom, pilotul Adrian Iovan, fostul soţ al creatoarei de modă Romaniţa Iovan.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Berceanu:Nu voi numi niciodată un pilot la conducerea TAROM,trebuie un management foarte performant .
 Vizualizări articol: 635 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Berceanu:Nu voi numi niciodată un pilot la conducerea TAROM,trebuie un management foarte performant0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei