Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 28 mai 2009 - Anul XIV, nr. 122 (4108)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

"Prima Casă":Avans de 5% pentru tranşa de 60.000 euro garantată de stat, dobânda corelată cu EURIBOR

Joi, 28 Mai 2009 (19:34:18)

Avansul de 5% din creditul contractat pentru achiziţionarea primei locuinţe va fi calculat doar la tranşa maximă de 60.000 euro garantată de stat, băncile având posibilitatea să ceară un avans mai mare pentru diferenţa de sumă, iar dobânda aferentă împrumutului va fi corelată cu evoluţia EURIBOR.

Această variantă a fost discutată în discuţia de joi a premierului Emil Boc cu reprezentanţii băncilor interesate să participe la programul guvernamental de garantare a creditelor contractate pentru achiziţionarea primei locuinţe, au declarat agenţiei MEDIAFAX surse participante la discuţii.

La întâlnire au participat ministrul Finanţelor, Gheorghe Pogea, şi guvernatorul Băncii Naţionale a României, Mugur Isărescu.

"Varianta discutată a fost ca pentru suma maximă garantată de stat, de 60.000 euro, să fie perceput un avans de cel mult 5%, iar băncile să aibă posibilitatea, pentru diferenţa de sumă a întregului împrumut, să solicite un avans mai mare", au arătat sursele.

În ceea ce priveşte dobânda aferentă împrumutului, aceasta va fi corelată explicit cu evoluţia EURIBOR (rata solicitată între principalele bănci din zona euro la depozitele pe piaţa interbancară).

Normele de aplicare a acestor reguli vor fi stabilite săptămâna viitoare, într-o nouă întâlnire a reprezentanţilor Ministerului Finanţelor cu cei ai băncilor, au mai afirmat sursele citate.

Executivul a anunţat, în urmă cu o săptămână, un program prin care creditele contractate pentru cumpărarea primei locuinţe vor fi garantate de stat în limită maximă de 60.000 euro.

Garanţia va fi acordată persoanelor care achiziţionează pentru prima dată o locuinţă şi care nu au beneficiat anterior de un credit ipotecar.

Nepenalizarea rambursării anticipate a creditului, procedurile de evaluare ale imobilului, un avans de maximum 5% din împrumut şi perceperea de dobânzi cât mai scăzute sunt criteriile anunţate anterior de premierul Emil Boc pentru selecţia băncilor care doresc să fie incluse în programul guvernamental de garantare a creditelor pentru cumpărarea primei locuinţe.

Fondul Naţional de Garantare a Creditelor pentru IMM va contracta un împrumut în valoare de 100 milioane euro, cu garanţia statului pentru 80% din sumă, iar obiectul de activitate al Fondului a fost extins astfel încât să poată garanta inclusiv creditele ipotecare ale băncilor.

Agenţii imobiliari, dezvoltatorii şi firmele din construcţii consideră că garantarea creditelor pentru cumpărarea primei locuinţe ar putea impulsiona piaţa imobiliară şi a construcţiilor, dar atenţionează că rezultatul depinde de modul cum va fi aplicat programul şi de reacţia băncilor.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului \"Prima Casă\":Avans de 5% pentru tranşa de 60.000 euro garantată de stat, dobânda corelată cu EURIBOR.
 Vizualizări articol: 653 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
\"Prima Casă\":Avans de 5% pentru tranşa de 60.000 euro garantată de stat, dobânda corelată cu EURIBOR0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei