Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 28 mai 2009 - Anul XIV, nr. 122 (4108)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   4 imagini |   ø fişiere video

Mod de lucru

Extinderea Vilei Alice, blocată de acelaşi consiliu care a aprobat-o

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Consiliul Local Suceava a revocat, ieri, o hotărâre pe care a adoptat-o în urmă cu mai puţin de un an, referitoare la un proiect de extindere şi modernizare a unei pensiuni din centrul municipiului, deşi de atunci până acum nu s-a modificat nimic din punct de vedere legislativ sau în privinţa intenţiilor proprietarului.

Singura schimbare este în apariţia unor nume noi, mai cunoscute, pe lista vecinilor care reclamă diverse lucruri la adresa pensiunii, încă din 1996.

La sfârşitul lunii august 2008, aceiaşi consilieri care ieri au decis revocarea au aprobat un plan urbanistic de detaliu (PUD) de extindere şi modernizare a Vilei Alice, prin construirea unui nou corp de clădire cu subsol, parter, patru etaje şi mansardă, pe un teren proprietate privată, de 922 mp, pe strada Simion Florea Marian/ 6 Noiembrie. Atât serviciile de specialitate din Primăria Suceava, cât şi Comisia de urbanism din cadrul Consiliului Local au aprobat fără rezerve acest proiect şi nu au considerat a fi nimic în neregulă. Regimul de înălţime este cel al clădirilor din zonă, pe strada 6 Noiembrie toate blocurile fiind de patru etaje, gradul de ocupare a terenului este de 48,5 la sută, culorile pereţilor exteriori şi ale acoperişului, precum şi câteva detalii arhitectonice au fost stabilite de Comisia pentru monumentele istorice, care şi-a dat avizul, prin urmare nici consilierii, nici funcţionarii din primărie nu au avut nimic de obiectat.

 

În septembrie 2008, Primăria răspunde oficial că nu e nimic ilegal cu Vila Alice

Mai mult, anul trecut, când un consilier local a ridicat problema oportunităţii construirii unor clădiri, plenul consiliului a apreciat că rolul său nu este „acela de a bloca dezvoltarea oraşului” şi în aceeaşi şedinţă din 28 august 2008 a aprobat pe bandă rulantă blocuri turn în zone de clădiri cu patru niveluri, blocuri de patru niveluri în zone de case etc.

În plus, la o reclamaţie a vecinilor Vilei Alice, din septembrie 2008, Primăria municipiului Suceava răspunde cu adresa nr. 30.882 următoarele: „Referitor la reclamaţia scrisă făcută de dvs., prin care vă exprimaţi nemulţumirea faţă de faptul că la intrarea din str. Simion Florea Marian nr.1 bis s-a construit un imobil tip pensiune hotel, vă comunicăm că această clădire şi branşamentele edilitare aferente au fost construite legal, în baza autorizaţiilor de construire şi al acordurilor scrise date de vecinii direct afectaţi. În legătură cu aspectul semnalat de dvs, prin care vă exprimaţi îngrijorarea că proprietarul Vilei Alice are intenţia să extindă pensiunea, vă comunicăm că, în conformitate cu legislaţia în vigoare privind emiterea autorizaţiilor de construire, se va ţine cont şi de părerile dvs, astfel încât strada Simion Florea Marian să nu fie afectată”.

La mai puţin de un an de la această adresă, CL a ţinut atât de mult cont de părerile vecinilor care au reclamat, încât a revocat aprobarea PUD, deşi din raportul Serviciului de urbanism şi amenajare a teritoriului reiese că acesta şi-a menţinut punctul de vedere exprimat anul trecut.

 

Prefectura nu a cerut revocarea HCL, ci un punct de vedere

Proprietarul pensiunii, profesorul Vasile Constantin Boghian, ne-a declarat că nu-şi explică atitudinea consilierilor locali, cu atât mai mult cu cât, spune el, a probat cu documente că reclamaţiile vecinilor săi nu sunt întemeiate şi că strada Simion Florea Marian nu este afectată în nici un fel de un nou corp de clădire cu destinaţie hotelieră. „Au spus că am îngustat strada, am demonstrat că are exact aceeaşi dimensiune ca în anii 70; au spus că au probleme cu gazul şi cu apa, am arătat atât acordurile lor scrise, cât şi documentaţia tehnică, de unde se vede că actualele conducte mai duc încă 10 imobile. Cu toate acestea, ca să nu mai fie scandal, am făcut cerere de racordare de la conducta mare. Spun că maşinile care vin la hotel blochează strada. Am 16 camere în pensiune şi 18 locuri de parcare. Sub actuala parcare intenţionam să mai fac una subterană şi pe terenul din faţă să construiesc o clădire cu destinaţie exclusiv turistică. Nu-i încurcă cu nimic, accesul este de pe strada 6 Noiembrie, ei (n.r. vecinii de pe strada Simion Florea Marian) nu au nici o treabă, dar de când am deschis Vila Alice mai puţin de jumătate dintre vecini nu au avut altă grijă decât să mă reclame”, a spus prof. Boghian.

Sesizările au fost făcute şi la Prefectură, care în februarie 2009 a cerut un punct de vedere Primăriei asupra acestei probleme. Reclamanţii au interpretat adresa ca o solicitare a Prefecturii de revocare, deşi fostul prefect Ovidiu Doroftei a arătat la un moment dat în mod expres că instituţia sa a cerut doar un punct de vedere şi nu revocarea. Ieri, însă, din motive care ne scapă şi fără să spună cine şi ce a greşit anul trecut, aceiaşi consilieri au votat pentru revocare, cu 18 voturi pentru, două împotrivă şi o abţinere. Astfel, hotărârea din 2008 a fost desfiinţată.
În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Extinderea Vilei Alice, blocată de acelaşi consiliu care a aprobat-o.
 Vizualizări articol: 2647 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 2.90/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 2.9 din 10 voturi
Extinderea Vilei Alice, blocată de acelaşi consiliu care a aprobat-o2.9510

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei