Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 28 mai 2009 - Anul XIV, nr. 122 (4108)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Mocanu: Echivalarea salariilor bugetare, finalizată probabil între 2013 şi 2016

Joi, 28 Mai 2009 (17:20:34)

Secretarul de stat din Ministerul Muncii Valentin Mocanu a declarat, joi, că probabil se va ajunge la finalizarea perioadei de tranziţie pentru echivalarea salariilor în sistemul bugetar între 2013 şi 2016.

Valentin Mocanu a explicat că atunci când s-a stabilit că acest proces va fi finalizat în anul 2013 s-a luat în calcul faptul că anul 2009 va fi pe creştere.

Guvernul a aprobat, în 22 aprilie, principiile generale ale legii privind salarizarea unitară în sistemul bugetar, hotărând ca proiectul de lege să fie finalizat până în 30 iunie şi să fie aplicat într-un interval de trei ani.

Premierul Emil Boc spunea atunci că salariile mari vor fi îngheţate pentru un anumit număr de ani sau vor creşte foarte puţin, iar salariile mici vor fi majorate într-un ritm mai rapid, pentru a se ajunge la un raport de la 1 la 15 între salariul minim şi cel maxim.

Executivul ia în calcul posibilitatea asumării răspunderii în faţa Parlamentului pentru acest proiect de lege.

În urmă cu o lună, ministrul Muncii, Marian Sârbu, declara că legea salarizării unitare a bugetarilor va fi aplicată de la 1 ianuarie 2010, iar de la 1 ianuarie 2013 se va aplica şi noua grilă de salarizare.

Sârbu preciza că nu s-a discutat niciodată despre prelungirea cu doi ani a termenului limită stabilit iniţial, respectiv 2013.

Sindicaliştii au primit, marţi, pentru analiză o primă variantă a proiectului legii salarizării unitare a bugetarilor.

Potrivit acestui document, noul sistem de salarizare va reglementa remunerarea personalului bugetar în raport cu munca depusă, cu cantitateta şi calitatea acesteia, cu importanţa socială a muncii, cu condiţiile concrete în care aceasta se desfăşoară, precum şi cu rezultatele obţinute.

"Sistemul de salarizare cuprinde salariile de bază, sporurile, premiile, stimulentele şi alte drepturi", se arată în proiect.

Salariile de bază vor fi determinate prin înmulţirea coeficienţilor de ierarhizare, prevăzuţi pentru fiecare funcţie, cu salariul de bază minim brut pe ţară garantat în plată, rotunjindu-se din leu în leu, în favoarea salariatului.

Salariile de bază vor fi diferenţiate pe funcţii, în raport cu nivelul pregătirii profesionale, experienţa şi răspunderea în muncă, precum şi cu nivelul de complexitate al activităţii specifice fiecărui post.

În cadrul fiecărei funcţii, salariile de bază se vor diferenţia pentru personalul bugetar pe grade pentru studii superioare şi pe trepte profesionale pentru studii medii, astfel încât să se asigure posibilitatea diferenţierii salariilor de bază individuale în raport cu nivelul pregătirii profesionale a fiecărei persoane şi cu experienţa acesteia în muncă.

Secretarul de stat din Ministerul Muncii, Valentin Mocanu a declarat, joi, că în salariul de bază vor intra sporurile acordate la modul general, cum ar fi cel de vechime sau de confidenţialitate, restul urmând să fie acordate separat în funcţie de bugetele ordonatorilor de credite.

El a mai spus că toate sporurile care sunt prevăzute în Codul Muncii rămân în legea salarizării unitare a bugetarilor iar în salariile de bază vor fi cuprinse doar cele care trebuie acordate întregului personal.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Mocanu: Echivalarea salariilor bugetare, finalizată probabil între 2013 şi 2016.
 Vizualizări articol: 693 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Mocanu: Echivalarea salariilor bugetare, finalizată probabil între 2013 şi 20160.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei