Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 28 mai 2009 - Anul XIV, nr. 122 (4108)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

„Bucovina înaripată” a fost dezvelită şi sfinţită în centrul Sucevei

Joi, 28 Mai 2009 (16:19:21)

 

Monumentul eroilor şi martirilor Bucovinei, sau „Bucovina înaripată”, lucrare monumentală de for public realizată de artistul plastic Mircea Dăneasă, a fost dezvelit şi sfinţit astăzi în cadrul unei ceremonii care a animat pulsul urbei.


Amplasat în zona centrală a Sucevei, monumentul, ridicat pe soclu cu trei zile în urmă, reprezintă o siluetă înaripată care îmbină simbolismul crucii cu cel al zborului, sugerând, prin braţele care se transformă în aripi, speranţă şi înălţare spre cer.
Festivitatea de dezvelire, programată pentru ora 12:00, a reunit în Piaţa „22 Decembrie” un număr impresionant de cetăţeni.
În zona carosabilă din faţa Casei de Cultură s-au aliniat, pentru ceremonial, câteva plutoane de militari de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă, Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Suceava, Şcoala de Subofiţeri Jandarmi Fălticeni, Colegiul Militar „Ştefan cel Mare” din Câmpulung Moldovenesc, precum şi membrii Fanfarei Primăriei Suceava.


Pe platoul pietonal, la marginea căruia a fost amplasat monumentul, s-au înşiruit, cu coroane şi jerbe de flori, reprezentanţi ai instituţiilor administrative, ai serviciilor publice descentralizate, ai partidelor politice, ai unor societăţi comerciale şi asociaţii, precum şi delegaţi sosiţi din mai multe localităţi ale judeţului.
Monumentul, acoperit cu pânză albă, a fost dezvelit de primarul municipiului Suceava, Ion Lungu, după care s-a ţinut slujba de binecuvântare şi de sfinţire oficiată de un sobor alcătuit din 12 preoţi.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului „Bucovina înaripată” a fost dezvelită şi sfinţită în centrul Sucevei.
 Vizualizări articol: 5996 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 4 voturi
„Bucovina înaripată” a fost dezvelită şi sfinţită în centrul Sucevei1.054

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei