Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 30 apr 2009 - Anul XIV, nr. 98 (4084)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Vosganian: Moţiunea de cenzură a opoziţiei va fi denumită "Marea păcăleală PDL-PSD"

Joi, 30 Aprilie 2009 (15:28:57)
Vicepreşedintele PNL, senatorul Varujan Vosganian, a anunţat, joi, la Iaşi, că moţiunea de cenzură a opoziţiei va avea ca titlu "Marea păcăleală PDL-PSD", iar textul moţiunii va cuprinde promisiunile neonorate ale unui guvern recidivist, care nu diminuează efectele crizei, ci o agravează.

"Textul moţiunii a fost definitivat împreună cu experţii UDMR şi a fost transmis către filialele PNL din ţară. Până luni vom primi observaţiile din teritoriu, apoi o vom depune în Parlament. Moţiunea are ca titlu «Marea păcăleală PDL-PSD» şi vrem să arătăm că această coaliţie devine o ameninţare la viaţa românilor", a afirmat Varujan Vosganian, într-o conferinţă de presă.

El a susţinut că, în loc să fie un factor de diminuare a efectelor crizei, actualul guvern este un factor de sporire a crizei.

"Guvernul Boc a devenit el însuşi un factor al crizei. În textul moţiunii reluăm chestiunea promisiunilor neonorate ale guvernului recidivist. După campania electorală de anul trecut, vedem cum promisiunile se schimbă precum relieful deşertului, unde dunele sunt purtate de vânt", a afirmat Vosganian.

Vicepreşedintele PNL a mai spus că actualul guvern se plânge că nu are bani, dar are la dispoziţie mai multe fonduri decât guvernarea PNL.

"Cabinetul Boc a scăpat complet frâiele şi a devenit un factor de agravare a crizei, un pericol pentru stabilitatea ţării. Asistăm la eşecuri atât în privinţa politicilor bugetare, programului investiţional, cât şi a politicilor sociale. În ultimii zece ani, românii n-au dus-o mai rău ca acum, pentru că salariile şi pensiile scad în termeni reali, iar micii întreprinzători îşi închid afacerile. Membrii cabinetului nu cunosc nici măcar cifrele propriului buget”, a mai spus Vosganian.

Vicepreşedintele PNL a recunoscut că şansele de reuşită ale moţiunii de cenzură sunt mici, el adăugând că acest demers ar putea arăta o solidarizare între PSD şi PDL.

"Nu e corect ca Mircea Geoană să facă acest joc dublu, ci ar trebui să-şi asume guvernarea. Avem un tandem prezidenţial Băsescu-Geoană, iar liderul PSD ar trebuie să nu se mai ascundă atunci când vine plata şi să spună că îl cheamă cineva la telefon", a adăugat vicepreşedintele PNL.

Potrivit Constituţiei, moţiunea de cenzură poate fi iniţiată de cel puţin o pătrime din numărul total al deputaţilor şi senatorilor şi se comunică Guvernului la data depunerii. Moţiunea de cenzură se adoptă prin votul majorităţii deputaţilor şi senatorilor. PNL şi UDMR au împreună 124 de parlamentari.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Vosganian: Moţiunea de cenzură a opoziţiei va fi denumită \"Marea păcăleală PDL-PSD\".
 Vizualizări articol: 629 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Vosganian: Moţiunea de cenzură a opoziţiei va fi denumită \"Marea păcăleală PDL-PSD\"0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei