Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 30 apr 2009 - Anul XIV, nr. 98 (4084)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9737 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6664 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Doru POPOVICI

Doru POPOVICI


Umorul nebun al lui Lică

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Multe şi deloc mărunte ne fu dat să auzim în (prea) puţinele săptămâni de când s-a pornit tsunami-ul din arbitraj. Ba aş zice şi că procurorii şi-au luat un cu totul nejustificat „timeout”, nefăcând mai nimic în ultima vreme pentru mărirea lotului de pârnăiaşi, deşi marfă ar fi cam pe toate drumurile în toate diviziile şi în toate judeţele. Exemplul cel mai la îndemână ar fi chiar din ultima etapă din Divizia B, în care echipa din Târgu Mureş a jucat în deplasare (nici n-are vreo importanţă unde) un meci demn de orice antologie a tâlhăriei comise cu fluierul în gură: i s-au anulat goluri, i s-au dat cartonaşe (inclusiv roşu!) pentru faulturi comise de ăilalţi, a fost penalizată cu un 11 metri după ce adversarul a şi faultat şi a şi căzut fără adversar prin preajmă, toate auturile le-au bătut doar ăilalţi, iar (în compensaţie, probabil!) toate ofsaidurile au fost doar ale mureşenilor. Vă mărturisesc că încă n-am văzut aşa ceva până acum, timp de 50 de ani. Trebuie însă să recunosc că idiotul cu fluier are măcar o calitate: în mod evident are nervi de oţel pentru a îndrăzni să comită asemenea jaf în condiţiile în care colegi de-ai săi sunt încătuşaţi pentru chestii mult mai puţin grave!

Dacă am spus „colegi”, m-am referit la meserie. Dar rămâne valabil şi în privinţa pârnăii, omul meritând pe deplin să li se alăture şi acolo. Venind vorba de lotul deja înhăţat, nu pot să nu vă atrag atenţia asupra vorbelor de duh zise alaltăieri de unul din tartori, respective domnul puşcăriaş Marcel Lică, în faţa instanţei şi cu ochii plini de lacrimi. Ei bine, zic reporterii T.V. de la faţa locului, cică domnul ex-liber ar fi behăit: “Timp de 35 de ani m-am străduit să-mi fac o reputaţie!”. Zău, mă? Eşti sigur că stăpâneşti cuvintele mai bine decât fluieru’ ăla cu care făceai prăpăd? Ori, poate, citatul e incomplet. Mă gândesc că pentru întregirea logică a frazei ar trebui adăugate doar trei cuvinte, anume: “...de borfaş ordinar”.

Citită astfel, nu e doar logică, ci şi pe deplin veridică. Ştiindu-le pe deplin apucăturile, cred că mai degrabă ar fi spus: “...iar jigodiile astea de ziarişti încearcă, nenorociţii, să mi-o distrugă”. E şi ăsta un motiv pentru care zic din nou că n-avem locuri în pârnăi pentru câţi arbitri le-ar merita. Adică toţi.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Umorul nebun al lui Lică.
 Vizualizări articol: 1280 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 4 voturi
Umorul nebun al lui Lică5.054

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Alte articole semnate de:
Doru POPOVICI
Doru POPOVICI
Gabriel MANTA
Gabriel MANTA

 

 

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei