Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 30 apr 2009 - Anul XIV, nr. 98 (4084)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Sindicate: Pachetul de legi în educaţie propus de Preşedinţie este o soluţie "îndrăzneaţă"

Joi, 30 Aprilie 2009 (19:57:39)
Sindicatele din educaţie consideră că pachetul de legi propus de Preşedinţie este o soluţie "îndrăzneaţă", dar că acesta trebuie analizat cu sindicatele şi în cadrul Ministerului Educaţiei, apoi pus în dezbatere publică.

Vicepreşedintele Federaţiei "Alma Mater", Anton Hadăr, a declarat, la finalul întâlnirii cu şeful statului, că proiectul de lege privind învăţământul superior, elaborat de Comisia prezidenţială, este unul "îndrăzneţ" şi se potriveşte la prima vedere etapei în care se află Europa şi, implicit, România.

"Trebuie parcurşi mai mulţi paşi, trebuie aplicată (legea - n.r.) în preuniversitar mai întâi, pentru că aceasta poate avea efecte şi asupra celor din învăţământul superior. Era o lege absolut necesară şi trebuie analizată foarte bine în mediul academic", a spus Hadăr.

Preşedintele Federaţiei Sindicatelor Libere din Învăţământ (FSLI), Aurel Cornea, a spus că proiectul referitor la învăţământul preuniversitar este soluţia prezidenţială care are la bază strategia asumată de toţi partenerii de dialog.

"Nu am citit acest proiect, nu ştiu în ce măsură corespunde strategiei FSLI. Este însă un efort deosebit al Comisiei prezidenţiale, dar trebuie văzut în ce măsură corespunde strategiei elaborate de sindicate", a precizat Cornea.

Sindicaliştii au mai spus că nu au discutat cu preşedintele Traian Băsescu despre renunţarea la protestele anunţate pentru marţi.

Liderul Federaţiei "Alma Mater", Răzvan Bobulescu, a spus, la insistenţele presei, că, în dicuţiile de la Palatul Cotroceni, şeful statului le-a spus sindicaliştilor prezenţi, referitor la intenţia acestora de a declanşa o grevă generală, că este treaba lor.

Preşedintele a spus că "putem să facem ce vrem", a susţinut Bobulescu, după întâlnirea cu şeful statului, întrebat ce le-a spus şeful statului sindicaliştilor cu privire la intenţia acestora de a declanşa o grevă generală.

Sindicatele au menţionat că au primit o garanţie din partea premierului Emil Boc că veniturile cadrelor didactice nu vor scădea şi nu vor fi disponibilizări în rândul angajaţilor din învăţământ.

Preşedintele Traian Băsescu i-a anunţat, joi, pe sindicaliştii din educaţie, că au fost finalizate trei proiectele de lege privind învăţământul, de către Comisia Miclea, pe care şi le asumă, dar nu a făcut nicio referire la greva anunţată de sindicate.

Băsescu a spus că aceste documente vor deveni cu adevărat proiecte de legi când Guvernul va avea propriul punct de vedere asupra lor, menţionând însă că actele trebuie lansate în dezbatere publică.

Şeful statului şi-a exprimat de asemenea dorinţa ca membrii Guvernului să continue să coopereze cu cei care au lucrat la elaborarea proiectelor. Băsescu a spus că, din punctul său de vedere, acest moment reprezintă o încheiere a mandatului pe care şi l-a asumat legat de învăţământ, atât cât poate face şeful statului din acest punct de vedere.

Reprezentanţii sindicatelor din învăţământ au mai anunţat, la finalul discuţiilor cu preşedintele Traian Băsescu, că vor avea, luni, o întâlnire cu miniştrii Educaţiei, Ecaterina Andronescu, şi Finanţelor, Gheorghe Pogea.

Surse oficiale au declarat că premierul Emil Boc şi ministrul Educaţiei, Ecaterina Andronescu, vor avea o discuţie privind situaţia din învăţământ înainte de întâlnirea liderilor sindicali din educaţie cu reprezentanţii Executivului, programată pentru începutul săptămânii viitoare.

Întâlnirea cu şeful statului a avut loc după ce sindicatele din Educaţie au anunţat că organizează grevă, marţi, când este programată teza unică la Limba şi literatura română.

Liderii federaţiilor din Educaţie vor decide în 11 mai, dacă vor boicota şi cea de-a doua teză cu subiect unic programată pentru 13 mai, astfel cum au anunţat, joi, decizia urmând să fie luată în baza analizării grevei din 5 mai şi a reacţiei Guvernului.

Tot joi, liderii sindicali din învăţământ au anunţat că nu mai susţin Strategia pentru Educaţie şi Cercetare asumată de federaţiile sindicale prin acordul din 24 octombrie 2008.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Sindicate: Pachetul de legi în educaţie propus de Preşedinţie este o soluţie \"îndrăzneaţă\".
 Vizualizări articol: 607 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Sindicate: Pachetul de legi în educaţie propus de Preşedinţie este o soluţie \"îndrăzneaţă\"0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei