Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 30 apr 2009 - Anul XIV, nr. 98 (4084)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Orban: PNL va face plângeri penale împotriva fiecărui ministru pentru demiterile de la deconcentrate

Joi, 30 Aprilie 2009 (15:27:56)
Prim-vicepreşedintele PNL Ludovic Orban a declarat, joi, la Ineu, în judeţul Arad, că PNL va depune, în următoarele două săptămâni, plângeri penale împotriva fiecărui ministru al Guvernului Boc, în urma demiterilor de la instituţiile deconcentrate, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Orban a declarat, într-o conferinţă de presă, că miniştrii vor fi acuzaţi de "abuz în funcţie împotriva intereselor publice şi abuz în funcţie împotriva intereselor private".

"Este pentru prima dată în 20 de ani că va fi acuzat fiecare ministru în parte. Ne vom consulta cu juriştii noştri şi vom face asta în două săptămâni", a spus Ludovic Orban.

Liderul PNL a afirmat că 14.000 de şefi de instituţii, cu tot cu directorii de şcoli, vor fi afectaţi.

"Nimeni nu a mai îndrăznit să comită un asemenea atentat împotriva democraţiei şi împotriva normelor şi bunelor practici existente la nivel european în ceea ce priveşte administraţia publică. Consecinţa este că niciun funcţionar nu va mai învăţa, nu va mai fi amabil cu cetăţeanul, pentru că orice ar face nu mai are şanse să ajungă director. Singura lui şansă ar fi să scuture mătreaţa de pe costumul preşedintelui PSD sau PDL", a spus Ludovic Orban.

Prim-vicepreşedintele PNL mai consideră că "instituţiile publice vor fi transformate în filiale ale celor două partide de la guvernare".

"Ordonanţa a fost dată în timp ce Curtea Constituţională se pronunţă asupra unei legi cu aproape acelaşi conţinut, pe care liberalii au atacat-o la Curtea Constituţională. Practit, ei încalcă, în mod premeditat, Constituţia României şi competenţele Curţii Constituţionale", a adăugat Orban.

El a spus că partidul va acorda asistenţă juridică oricărui director demis care cere acest lcuru, chiar dacă nu este membru PNL, şi a adăugat că în toată ţara există deja zeci de cereri în acest sens.

Conform liderului PNL, partidul va face o centralizare exactă, până luni, a directorilor care vor fi demişi.

Liderul PNL Arad, Gavril Popescu, prezent la aceeaşi conferinţă de presă, a declarat că în judeţul Arad sunt afectaţi de OUG 37 cel puţini 12 directori promovaţi de PNL.

Ordonanţa privind deconcentratele este aplicată de săptămâna trecută şi permite înlocuirea tuturor şefilor de servicii, notificarea fiind trimisă acestora în două zile pentru a respecta atât 30 de zile de preaviz, cât şi cele 32 zile din ordonanţă.

Potrivit OUG 37/2009, pentru serviciile publice deconcentrate vor fi înfiinţate funcţii de director coordonator şi director coordonator adjunct, în care numirile vor fi decise pe baza unui proiect de management redactat pe o perioadă de maximum patru ani, prin care să fie propuse soluţii de rezolvare a problemelor din domeniu. Va fi încheiat şi un contract de management, tot pentru maximum patru ani, cu indicatori de performanţă.

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, sâmbătă, la Congresul UDMR de la Cluj-Napoca, faptul că reprezentanţii partidelor aflate la guvernare ar trebui "să mai reflecteze" la această ordonanţă.

Premierul Emil Boc a justificat, ulterior, ordonanţa privind serviciile deconcentrate declarând că prin aceasta se urmăreşte înlocuirea unor oameni care "nu pot face faţă ritmului solicitat de un ministru". El a adăugat că Guvernul este interesat de performanţa managerială şi de respectarea indicatorilor de performanţă în condiţii de criză.

Prim-vicepreşedintele PDL Theodor Stolojan a declarat, luni, că ordonanţa privind deconcentratele va putea primi amendamente în cadrul dezbaterii din Parlament şi că preşedintele Băsescu va avea discuţii cu cei doi lideri ai partidelor aflate la guvernare pe această temă.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Orban: PNL va face plângeri penale împotriva fiecărui ministru pentru demiterile de la deconcentrate.
 Vizualizări articol: 550 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Orban: PNL va face plângeri penale împotriva fiecărui ministru pentru demiterile de la deconcentrate0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei