Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 30 apr 2009 - Anul XIV, nr. 98 (4084)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Recreare

Parc pentru pensionari, în fosta gospodărie a PCR

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Fosta „gospodărie a partidului” de pe strada Cetăţii, pe drumul spre Casa de Oaspeţi, se va transforma într-un parc destinat în special vârstnicilor. Pe o suprafaţă de 4-5 hectare de teren, Primăria Suceava vrea să folosească iazurile, livada, fâneaţa, terenul de tenis şi terasa tip champing pentru a amenaja o zonă de agrement.

Primarul Ion Lungu a anunţat, ieri, într-o conferinţă de presă, că municipalitatea va lansa „un concurs de idei” pentru arhitecţi şi urbanişti şi, când va avea conturat un proiect relativ al acestui parc, va elabora un caiet de sarcini şi va organiza o licitaţie pentru concesionarea zonei pe 15-20 de ani, contra unei redevenţe stabilite de asemenea prin caietul de sarcini.

„Ne dorim să amenajăm o zonă de agrement pe timp de vară şi, de ce nu, cu nişte construcţii uşoare, şi pe timp de iarnă, având în vedere faptul că această locaţie are un mare avantaj, este foarte aproape de oraş şi se adresează în primul rând persoanelor de vârsta a treia, celor care nu au mijloace de deplasare, cum fac tinerii astăzi, să meargă cu maşina sau motocicleta. Vrem să facem o zonă agreabilă, cu trimitere exactă pentru persoanele de vârsta a treia şi vrem ca cel târziu până în iulie să facem această licitaţie. Pe iazuri putem discuta şi de un debarcader, să le valorificăm pe timp de vară şi chiar iarna, în măsura în care îngheaţă”, a arătat Ion Lungu.

Fosta gospodărie a PCR a intrat în patrimoniul municipalităţii sucevene, cu titlu gratuit, în toamna anului trecut.

 

Romsilva a refuzat din nou transferul Parcului Şipote la primărie

Firma care ar lua în concesiune această zonă ar avea obligaţia să asigure locuri de agrement, locuri de alimentaţie publică şi locuri de joacă pentru nepoţii pensionarilor.

Primarul şi-a exprimat regretul că oraşul nu a putut să-şi majoreze zestrea de spaţii verzi şi cu Parcul Şipote, deoarece Regia Pădurilor Romsilva şi Ministerul Agriculturii au refuzat din nou transferul către Consiliul Local.

„Din păcate, am primit acelaşi răspuns pe care l-am primit de zeci de ori, că nu se poate. Poate până la urmă vom reuşi”, a mai afirmat Ion Lungu.

Primăria a solicitat, în mai multe rânduri, acest transfer, inclusiv în perioada când actualul preşedinte al Consiliului Judeţean, Gheorghe Flutur, a fost ministrul Agriculturii. Răspunsul a fost tot negativ.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Parc pentru pensionari, în fosta gospodărie a PCR.
 Vizualizări articol: 2228 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.0 din 2 voturi
Parc pentru pensionari, în fosta gospodărie a PCR3.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Parcuri trimis de
(30 apr 2009, 15:26:34
parc in afara orasului ne lipsea, nu poti iesi sa te odihnesti pe o banca in mijlocul orasului, deranjati fiind de cersetori, betivi, oameni fara capatii, dar tocmai acolo, vii si fara hainele de pe tine .....acolo poate face primarul Lungu ceea ce face in centrul orasului, petreceri la nesfirsit, mocanita, ...nu le mai amintesc pe toate......vrem un centru frumos si elwegant al orasului nostru, nu mai vrem acolo bodegi, mocanite, mizerie, muzica, petreceri in aer liber......vrem un centru curat si frumos....sa se mute municipalitatea cu tot calabalicul lor de petreceri, in alta parte.....
2.   Parcuri trimis de
(30 apr 2009, 21:13:12
Si pe CARTODROM, din ce a mai ramas, s-ar pute amenaja un parc pentru copii, batrini, sau de ce nu, si pe spatiile intre blocuri, dupa ce se vor elibera de masinile parcate....

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei