Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 27 apr 2009 - Anul XIV, nr. 95 (4081)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9759 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6361 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Stolojan: OUG privind deconcentratele accelerează rezolvarea confictelor PDL-PSD din teritoriu

Luni, 27 Aprilie 2009 (14:14:28)
Prim-vicepreşedintele PDL Theodor Stolojan a declarat, luni, după şedinţa BPN, că Ordonanţa privind deconcentratele accelerează rezolvarea problemelor pe care PDL şi PSD le au la nivel teritorial iar în cel mult 30 de zile "lucrurile ar trebui rezolvate".

Întrebat dacă în perioada următoare filialele PDL şi PSD care nu au semnat protocolul de colaborare vor fi chemate la centru pentru mediere, Stolojan a răspuns: "Acum suntem într-o situaţie nouă, care a accelerat mult rezolvarea acestor probleme, chiar la nivel teritorial lucrurile merg mai bine, pentru că Ordonanţa privind deconcentratele i-a pus pe toţi în situaţia de acţiune".

"Prin urmare, ceea ce nu vor reuşi să facă la nivel teritorial, unde practic există un termen de 30 de zile în care lucrurile trebuie rezolvate, se va rezolva la nivelul coaliţiei Parteneriatului pentru România”, a continuat Stolojan.

Prim-vicepreşedintele PDL a arătat că majoritatea organizaţiilor judeţene şi-au rezolvat aceste probleme.

"Sunt câteva judeţe unde dânşii nu se înţeleg dintr-un motiv sau altul. E spre binele lor să se înţeleagă la nivel teritorial, dacă nu, se vor înţelege prin deciziile de la nivelul coaliţiei. Lucrurile nu sunt atât de complicate pe cât par, iar această ordonanţă pur şi simplu a stabilit deja jaloane şi aceelerează rezolvarea tuturor acestor probleme", a menţionat Stolojan.

El a explicat că situaţia conflictelor de la nivel local între PSD şi PDL "se va rezolva în cel mult 30 de zile", pentru că "atât e dat preavizul pentru cei care părăsesc funcţiile respective" şi "nu poţi lăsa fără a avea o conducere în serviciile deconcentrate din teritoriu".

Stolojan a mai spus că Ordonanţa privind deconcentratele va putea primi amendamente în cadrul dezbaterii din Parlament şi că preşedintele Băsescu va avea discuţii cu cei doi lideri ai partidelor aflate la guvernare pe această temă.

Filiala Bistriţa-Năsăud a PSD a decis, la începutul lunii aprilie, să rupă protocolul semnat cu PDL la nivel local, nemulţumită de faptul că reprezentanţii PDL, aliaţi cu o parte din cei ai PNL, au împărţit bugetul în defavoarea primarilor PSD.

Preşedintele PSD, Mircea Geoană, a declarat, ulterior, că premierul Emil Boc are obligaţia de a-şi disciplina colegii de partid din organizaţia PDL Bistriţa-Năsăud, pentru a se putea reveni la o discuţie constructivă, la nivelul coaliţiei de guvernare, în ceea ce priveşte acest judeţ.

La rândul său, vicepreşedintele PDL Gheorghe Flutur spunea că situaţia ruperii protocolului de colaborare dintre PSD şi PDL în Bistriţa-Năsăud reprezintă "un caz pasager" şi că preşedinţii celor două filiale vor fi convocaţi la coaliţie dacă nu rezolvă situaţia. Flutur a ţinut să afirme că situaţia de la Bistriţa nu va periclita "stabilitatea şi buna colaborare în perioada următoare în coaliţie".

Prim-vicepreşedintele PDL Adriean Videanu a declarat, marţi, după şedinţa BPN, că dacă filialele PDL şi PSD nu îşi rezolvă problemele privind semnarea protocolului de colaborare, atunci conducerea coaliţiei "va lua deciziile în numele lor", la nivel central.

Preşedintele PDL Dolj, Radu Berceanu, a declarat, sâmbătă, că negocierile cu organizaţia judeţeană a PSD rămân în continuare blocate, neînţelegerile dintre cele două filiale putând fi tranşate cel mai probabil la nivel central, transmite corespondentul MEDIAFAX.

La sfârşitul lunii ianuarie, preşedintele PSD Dolj anunţa că negocierile pe plan local cu PDL sunt blocate, din cauza solicitării de către social-democraţi a postului de inspector general la Inspectoratul Şcolar Judeţean, funcţie deţinută de democrat-liberala Diana Buşoi.

În schimb negociatorii PDL au solicitat ca PSD să rupă alianţa pe plan local cu PNL şi să cedeze funcţia de vicepreşedinte economic la Consiliul Judeţean, deţinută de liberalul Dan Mogoş, susţinut de consilierii social-democraţi

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Stolojan: OUG privind deconcentratele accelerează rezolvarea confictelor PDL-PSD din teritoriu.
 Vizualizări articol: 394 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Stolojan: OUG privind deconcentratele accelerează rezolvarea confictelor PDL-PSD din teritoriu0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei