Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 27 apr 2009 - Anul XIV, nr. 95 (4081)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Andronescu: Moţiunea PNL, un atac la adresa ministrului

Luni, 27 Aprilie 2009 (19:18:12)
Ministrul Educaţiei şi Cercetării, Ecaterina Andronescu, a declarat, luni, în plenul Camerei Deputaţilor, că moţiunea iniţiată de PNL pe tema învăţământului reprezintă "un atac la adresa ministrului" şi nu o analiză a deciziilor luate de acesta.

"Autorii moţiunii practică un atac la persoana ministrului decât analizează consecinţele actelor luate", a spus Andronescu despre demersul liberalilor.

Ea a apreciat că moţiunea este "o încercare" a iniţiatorilor "de a face din ministrul Educaţiei ţinta unei agresivităţi greu de explicat şi de argumentat".

Ea a respins criticile aduse de liberali în moţiune şi a arătat fie că autorii moţiunii "sunt în eroare", fie că PNL nu este îndreptăţit să vorbească despre "incoerenţa" şi "incompetenţa" din învăţământ.

Andronescu s-a arătat nemulţumită de titlul moţiunii "Educaţia, sub cenzura Ecaterinei Andronescu" şi de faptul că ea este acuzată de cenzură.

"Consider nepotrivită asocierea sintagmei cenzură cu modul în care mi-am desfăşurat activitatea", a opinat ministrul Educaţiei.

Ecaterina Andronescu a mai spus că moţiunea "este greu de justificat" şi că măsurile luate de ea au dus la flexibilizarea planului de învăţământ.

Ea a arătat că orele de educaţie fizică au fost stabilite după ce specialiştii ministerului au luat în calcul numărul mare de scutiri de la orele de educaţie fizică din perioada 1999-2008 şi au propus schimbarea modalităţii de abordare a acestei probleme.

Andronescu a precizat că în planurile de învăţământ sunt prevăzute, pentru sport, minim trei ore şi maxim cinci ore pe săptămână şi că, prin toate demersurile ei, a încurajat sportul de performanţă. "Dacă vom şti să gestionăm cu performanţă aceste ore, vom produce o schimbare în ce priveşte mişcarea sportivă", a opinat ministrul Educaţiei.

Ecaterina Andronescu a vorbit şi despre orele de limbă modernă, arătând că liberalii "sunt în eroare", pentru că planurile cadru care vor fi implementate în 2009-2010 prevăd două ore de studiu pentru fiecare din limbile moderne studiate în taote clasele teoretice şi tehnologice.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Andronescu: Moţiunea PNL, un atac la adresa ministrului.
 Vizualizări articol: 772 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Andronescu: Moţiunea PNL, un atac la adresa ministrului0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei