Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 27 apr 2009 - Anul XIV, nr. 95 (4081)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9759 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6361 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Stolojan: Corecţiile la legea sistemului unitar de pensii vor dura mai mulţi ani

Luni, 27 Aprilie 2009 (15:43:15)
Prim-vicepreşedintele PDL Theodor Stolojan a declarat, luni, că reforma sistemului de pensii, inclusă în acordul cu FMI, prespune un sistem unitar de pensii, iar legea va intra în vigoare de la 1 ianuarie 2010, corecţiile urmând a fi făcute pe parcursul a mai mulţi ani.

Stolojan a arătat că "reforma sistemului de pensii" se referă la un sistem unitar de pensii, prin "corectarea anomaliilor apărute", în care, un sistem sau altul, într-un moment sau altul, şi-a scos o lege care îl avantajează foarte mult la pensii, în raport cu ceilalţi cetăţeni cărora li se calculează în funcţie de anii de muncă, de contribuţia adusă Fondului de Pensii.

"Toată lumea va intra în acest sistem de calcul şi vom vedea în ce măsură există condiţii care trebuie menţinute speciale pentru anumite domenii de activitate", a explicat Stolojan, dând ca exemplu faptul că "nu poţi să menţii o balerină în serviciu până la 65 de ani, cât va fi vârsta de pensionare", de acest gen de categocii, specifice, urmâned a se ţine seama în noul sistem de pensii.

El a mai arătat că ideea este "de a pune sistemul de pensii în ordine şi de a nu mai avea situaţii în care activităţi de importanţă relativ egală şi oameni care au contribuit la fel, să ia pensii diferite, de la unu la nu ştiu câte zeci de ori mai mari".

"Această corecţie se va face în timp. Ca şi la legea salarizării unitare, se vor stabili principiile, iar corecţia se va face în timp, nu poţi corecta acest sistem de pe o zi pe alta şi de la un an la altul", a mai declarat Stolojan, menţionând că, dacă legea intră în vigoare de la 1 ianuarie 2010, corecţiile se vor face încă câţiva ani de zile".

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Stolojan: Corecţiile la legea sistemului unitar de pensii vor dura mai mulţi ani .
 Vizualizări articol: 459 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Stolojan: Corecţiile la legea sistemului unitar de pensii vor dura mai mulţi ani0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei