Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 27 apr 2009 - Anul XIV, nr. 95 (4081)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Implicare

Peste 200 de saci de gunoi, adunaţi din Parcul Şipote de un grup de voluntari

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Cantităţi imense de gunoi au fost adunate sâmbătă, din parcul Şipote, situat în centrul Sucevei, de către un grup de tineri voluntari de la „Centrul Creştin Philadelphia”. Iniţiativa acestora a fost sprijinită de municipalitatea suceveană, care nu poate interveni direct acolo, pentru că nu deţine în administrare parcul care duce spre Cetatea de Scaun.

Peste 80 de tineri „înarmaţi” cu saci de gunoi, mănuşi de cauciuc, lopeţi, sape, greble şi alte instrumente necesare curăţeniei - puse la dispoziţie de către administraţia locală, au reuşit să colecteze peste 200 de saci de gunoi, echivalentul a 30 metri cubi de deşeuri, cea mai mare parte fiind PET-uri, ambalaje şi crengi uscate.

 

Căile de acces spre Cetatea Sucevei, curăţate de mizerie

Tinerii voluntari, ajutaţi de inspectorii de specialitate din cadrul Primăriei Suceava, dar şi de viceprimarul Lucian Harşovschi, consilierul local Daniel Ungurian şi consilierului judeţean Ioan Bădeliţă au curăţat în special aleile care duc către Cetatea de Scaun a Sucevei şi zonele adiacente acestora, care erau o adevărată ruşine pentru municipiu, din cauza mizeriei aruncate acolo de trecători, dar şi ca urmare a întreţinerii deficitare.

Astfel, pe lângă colectarea deşeurilor, tinerii s-au ocupat şi de îndepărtarea noroiului depus de-a lungul timpului pe alei, dar şi de curăţarea şi decolmatarea pârâului Şipote.

„Chiar dacă Parcul Şipote nu se află în administrarea Municipiului Suceava, nu putem fi indiferenţi la mizeria făcută de unii în această zonă, care ar trebui să fie un loc de atracţie pentru suceveni şi turişti. Vrem ca această acţiune să fie considerată încă un semnal de alarmă la adresa stării dezastruoase a parcului, de care suntem toţi responsabili”, a declarat viceprimarul Lucian Harşovschi, care a precizat că asemenea acţiuni trebuie să aibă loc pe tot parcursul anului, nu doar în “Luna Curăţeniei”, motiv pentru care a şi fost făcută după sărbătorile de Paşte.

Cantitatea impresionantă de deşeuri colectată de voluntarii „Centrului Creştin Philadelphia” a fost ridicată din zona parcului cu ajutorul a două maşini speciale, puse la dispoziţie de firma care se ocupă de salubrizarea municipiului.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Peste 200 de saci de gunoi, adunaţi din Parcul Şipote de un grup de voluntari.
 Vizualizări articol: 1671 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 4 voturi
Peste 200 de saci de gunoi, adunaţi din Parcul Şipote de un grup de voluntari5.054

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei