Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 27 apr 2009 - Anul XIV, nr. 95 (4081)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9759 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6361 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Procesul în care Tăriceanu îl acuză pe Boc în cazul Sterling începe în 13 mai

Luni, 27 Aprilie 2009 (17:05:17)
Procesul în care Călin Popescu Tăriceanu îl acuză pe Emil Boc că ar fi minţit şi că ar fi dat dovadă de rea-credinţă în declaraţiile sale referitoare la hotărârea de Guvern privind concesiunea către Sterling Resources va începe în 13 mai, la Judecătoria Sectorului 5.

Dosarul a ajuns la această instanţă, fiind mutat de la Judecătoria Sectorului 6 care a admis excepţia de necompetenţă teritorială invocată în cauză.

Fostul premier Călin Popescu Tăriceanu îl acuză pe Emil Boc, în acţiunea de chemare în judecată, că ar fi minţit şi că ar fi dat dovadă de rea-credinţă în declaraţiile sale referitoare la hotărârea de Guvern privind concesiunea către Sterling Resources.

Călin Popescu Tăriceanu îşi argumentează acuzaţiile faţă de vinovăţia şi reaua-credinţă a lui Emil Boc în declaraţiile la adresa sa invocând inclusiv faptul că actualul premier are studii juridice, este avocat şi "avea cunoştinţă directă despre situaţia de fapt la care făcea referire".

În plângere, Tăriceanu susţine că premierul Boc cunoştea că susţinerile sale sunt neadevărate, făcând referiri anterioare potrivit cărora a studiat documentaţia în cauză şi cunoştea cadrul legal în materie.

Călin Popescu Tăriceanu solicită instanţei să îl oblige pe premierul Emil Boc la plata de daune morale de 100.000 de lei şi la publicarea hotărârii judecătoreşti pronunţate, în două numere consecutive a două cotidiene naţionale, cu aceleaşi caractere ca şi articolele de fond.

De asemenea, fostul premier cere instanţei să îl oblige pe Emil Boc să difuzeze pe cheltuiala sa conţinutul dispozitivului hotărârii judecătoreşti pronunţate, în două zile consecutive, la posturile de televiziune Realitatea TV, Antena 3 şi B1 TV, în intervalul orar 20.00-22.00, dar şi la plata cheltuielilor de judecată.

De asemenea, Tăriceanu susţine că aceste afirmaţii au fost făcute în legătură cu Hotărârea de Guvern 1446/2008, privind aprobarea Actului adiţional numărul 11 la Contractul de explorare şi împărţire a producţiei pentru perimetrele XIII Pelican şi XV Midia, încheiat între Agenţia Naţională pentru Resurse Minerale şi Sterling Resources Ltd.

De asemenea, fostul premier spune că Emil Boc şi-a continuat afirmaţiile neadevărate, insinuând că ar fi săvârşit "o «acţiune premeditată», «din 2007 şi-a pregătit mişcarea din 2008 pe final de mandat pentru a acorda acel contract care prejudiciază financiar interesele României, iar noi avem datoria să curmăm acest abuz»".

În continuare, fostul premier explică faptul că nu a avut nicio legătură cu iniţierea Hotărârii de Guvern 1446/2008, susţinând că a fost iniţiată de Agenţia Naţională pentru Resurse Minerale (ANRM), în conformitate cu atribuţiile legale ale acestei autorităţi, fiind adoptată cu respectarea tuturor prevederilor şi procedurilor legale de către Guvernul pe care l-a condus, în calitate de prim-ministru.

În final, Tăriceanu arată că "faptele ilicite" ale lui Boc au fost făcute cu vinovăţie, producându-i un prejudiciu moral.

"În acest mod, pârâtul Boc Emil a depăşit în mod deliberat limitele admisibile ale discursului politic într-o societate democratică, cu scopul unic de a-mi prejudicia reputaţia şi imaginea publică, scop ce nu se subscrie în niciun fel interesului public", mai reclamă Tăriceanu.

În 18 februarie, Tăriceanu anunţa că i-a acţionat în judecată pe premierul Emil Boc şi pe social-democratul Iulian Iancu, pentru afirmaţiile lansate în cazul Sterling, cerând daune în valoare de 100.000 de lei fiecăruia.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Procesul în care Tăriceanu îl acuză pe Boc în cazul Sterling începe în 13 mai.
 Vizualizări articol: 406 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Procesul în care Tăriceanu îl acuză pe Boc în cazul Sterling începe în 13 mai0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei