Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 17 mar 2009 - Anul XIV, nr. 62 (4048)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Universitarii protestează faţă de scoaterea disciplinei logică din noile planuri cadru de la liceu

Marţi, 17 Martie 2009 (14:45:51)
Societatea Română de Filosofie, Academia Română, facultăţile de profil din Universităţile din Bucureşti, Cluj, Iaşi, Timişoara, Oradea şi Baia Mare protestează faţă de măsura luată de Ministerul Educaţiei de "a îndepărta" din planurile de învăţământ liceal disciplina "Logică şi argumentare".

Potrivit unui comunicat de presă de marţi, măsura nu are niciun fundament ştiinţific şi educaţional şi trădează o lipsă cronică de înţelegere a importanţei disciplinelor umaniste pentru formarea generală a tinerilor, prin cultivarea unei gândirii critice echilibrate.

"O societate democratică nu poate funcţiona şi nu poate evolua fără dezbatere publică, bazată pe argumente şi gândire critică. Spiritul civic responsabil nu se poate maturiza fără un exerciţiu pedagogic sistematic, din care nu pot lipsi disciplinele umaniste tradiţionale. Valorile necesare dezvoltării unei personalităţi armonioase şi, deopotrivă, viaţa socială civilizată reclamă studierea în liceu a disciplinelor umaniste care au reprezentat şi reprezintă pilonii civilizaţiei europene", susţin semnatrii comunicatului.

Universitarii cer Ministerul Educaţiei, Cercetării şi Inovării să reanalizeze cu atenţie şi discernământ aceste măsuri "improvizate şi pripite", un "adevărat atac la fundamentele culturale ale educaţiei", susţinând că, pe termen lung, asemenea măsuri pot avea consecinţe dezastruoase pentru formarea individuală a tinerilor şi viaţa socială de la noi.

Comunicatul remis şi MECI este semnat de Societătea Română de Filosofie, Secţia de filosofie, teologie, psihologie şi pedagogie a Academiei Române
Facultatea de Filosofie, Universitatea din Bucureşti, Facultatea de Istorie şi Filosofie, Universitatea Babeş – Bolyai, Cluj-Napoca, Facultatea de Filosofie şi Ştiinţe Politice, Universitatea Alexandru Ioan Cuza, Iaşi, Facultatea de Ştiinţe Politice, Filosofie şi Ştiinţe ale Comunicării, Universitatea de Vest, Timişoara,
Facultatea de Stiinte Socio-umane, Universitatea din Oradea şi Facultatea de Litere, Universitatea de Nord Baia Mare.

După lansarea, în urmă cu aproape două săptămâni ale noilor planurilor cadru pentru liceu, profesorii au protestat continuu, faţă de scoaterea orelor de sport, a limbilor moderne, a istoriei, a dirigenţiei şi mai nou a logicii.

După patru zile de negocieri cu sindicatele din învăţământ, ministrul Educatiei a elaborat alte noi planuri cadru. În dezbaterile de până acum nu a fost însă semnalată reducerea orelor de logică.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Universitarii protestează faţă de scoaterea disciplinei logică din noile planuri cadru de la liceu.
 Vizualizări articol: 959 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Universitarii protestează faţă de scoaterea disciplinei logică din noile planuri cadru de la liceu0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei