Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 17 mar 2009 - Anul XIV, nr. 62 (4048)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Îmbucurător

Jumătate din ţiganii înregistraţi oficial în Suceava sunt elevi şi studenţi

Marţi, 17 Martie 2009 (15:39:33)

Comunitatea romă din judeţul Suceava numără 9.186 membri înregistraţi oficial, la ultimul recensământ. Numărul romilor din judeţ este, însă, mult mai mare, conform prefectului de Suceava, Sorin Popescu. Prefectul a arătat, marţi, că instituţia pe care o conduce şi-a fixat ca prioritate integrarea socio-profesională a acestei minorităţi şi a început acest lucru prin stabilirea exactă a numărului de persoane care aparţin etniei rome, lucru imposibil de realizat deoarece chiar preşedintele Partidei Rromilor, Virgil Pohoaţă, l-a informat pe prefect că numărul romilor care trăiec în judeţul Suceava este mult mai mare comparativ cu cel declarat in mod oficial.

Un lucru îmbucurător care reiese din datele centralizate la cancelaria prefectului este acela că mai mult de jumătate dintre romii înregistraţi official urmează o formă de învăţământ, adică 4.381 dintre ei sunt elevi şi studenţi.

Parte din strategia de îmbunătăţire a situaţiei romilor o reprezintă angajarea, cu contract pe perioadă nedeterminată, a şase experţi locali pentru problemele romilor, în cadrul primăriilor din Suceava, Fălticeni, Gura Humorului, Vatra Dornei, Rădăuţi, Valea Moldovei. Totodată, există un număr de 5 posturi vacante de experţi locali pentru problemele romilor în localităţile Cîmpulung Moldovenesc, Dolhasca, Dorneşti, Pătrauţi, Mitocu Dragomirnei. Crearea acestor posturi s-a realizat în cadrul unui proiect susţinut de Agenţia Naţionala pentru Rromi,  în parteneriat cu Institutul Naţional de Administraţie şi cu sprijinul Instituţiei Prefectului.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Jumătate din ţiganii înregistraţi oficial în Suceava sunt elevi şi studenţi.
 Vizualizări articol: 700 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Jumătate din ţiganii înregistraţi oficial în Suceava sunt elevi şi studenţi0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei