Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 17 mar 2009 - Anul XIV, nr. 62 (4048)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Geoană: Nu mai este acceptabil ca România să fie o ţară care discută în genunchi sau pe genunchi

Marţi, 17 Martie 2009 (18:23:12)
Preşedintele PSD, Mircea Geoană, a declarat, marţi, în cadrul unei reuniuni organizate de PSD cu reprezentanţii sindicatelor şi pensionarilor, că nu mai este acceptabil ca România anului 2009 să fie o ţară care discută "în genunchi sau pe genunchi", indiferent de partenerul extern.

"Trebuie să dăm dovadă şi de realism şi de flexibilitate, dar trebuie să spunem extrem de clar că nu mai este acceptabil în România anului 2009, ca stat membru al Uniunii Europene şi după 20 de ani de transformări în societate, să fim o ţară care vine şi discută în genunghi sau pe genunchi, indiferent de ce partener extern este vorba", a subliniat Geoană.

El a arătat că România reprezintă o ţară care este cel puţin nominal una cu drepturi egale în Europa, iar acest lucru trebuie, în opinia sa, "spus mai răspicat şi apărat cu mai multă demnitate de către reprezentanţii statului român".

Geoană a mai arătat că există o serie de "linii roşii", peste care PSD nu va acceptat să se treacă, în ceea ce priveşte un eventual acord de împrumut extern, care ţin de menţinerea unui nivel decent pentru pensionari şi salariaţi.

Preşedintele PSD Mircea Geoană i-ar fi reproşat premierului Emil Boc, joia trecută, în şedinţa conducerii coaliţiei, lipsa de transparenţă în negocierea cu FMI şi i-ar fi transmis că acordul cu FMI nu se face nici pe genunchi nici în genunchi, au declarat pentru MEDIAFAX surse participante la întâlnire.

Potrivit surselor menţionate, Geoană i-ar fi transmis lui Emil Boc că principalul motiv pentru care a dorit convocarea conducerii coaliţiei constă în lipsa de transparenţă dată de faptul că nimeni nu ştie în mod precis cum decurg negocierile cu FMI.

Totodată, Geoană ar fi arătat în cadrul şedinţei conducerii coaliţiei că lipsa de transparenţă privind acordul cu FMI este foarte gravă, având în vedere că împrumutul vehiculat este cel mai mare din ultimii 20 de ani.

"Acordul cu FMI nu se face nici pe genunchi nici în genunchi", i-ar fi spus Geoană lui Emil Boc, au precizat sursele citate.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Geoană: Nu mai este acceptabil ca România să fie o ţară care discută în genunchi sau pe genunchi.
 Vizualizări articol: 368 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Geoană: Nu mai este acceptabil ca România să fie o ţară care discută în genunchi sau pe genunchi0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei