Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 17 mar 2009 - Anul XIV, nr. 62 (4048)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Doru POPOVICI

Doru POPOVICI


De ăia nu-ţi vine să râzi

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Am lăsat să treacă aproape o săptămână de la catastrofa Real-ului. Mi-am lins rănile şi, asemenea talibanilor din banda „câinilor roşii”, m-am gândit la soluţii alternative. Adică, dacă tot n-am jucat nimic în Champions’ League, am început să explic (cui are timp să m-asculte!) că noi, Real Madrid, avem altă prioritate acum: campionatul Spaniei. E drept că acolo sunt 6 puncte distanţă până la locul 1, ceea ce n-ar fi tocmai o problemă. Grav e însă că pe locul ăla e Barcelona, iar asta cam încurcă lucrurile. În sfârşit, ca să citez din clasicii autohtoni, lăsaţi-ne să ne pregătim de Liga Campionilor, că şi locul 2 merge direct în grupe. Ideea era însă alta, de-a serioaselea acum: anume că umilinţă ca asta de la Liverpool nu-mi aduc aminte să fi trăit prea multe în cei 51 de ani de când ţin cu Real. Atât de mare a fost diferenţa între ele, încât nici nu-ţi mai vine, oricât de mare fan ai fi, să conteşti primele două goluri, perfect neregulamentare (despre penalty-ul de la cel de-al doilea am scris totuşi atunci, imediat după meci) ori să te autosugestionezi că dacă ăstea nu s-ar fi acordat, altul ar fi fost cursul meciului! Care curs!? Că în minutul 18, statistica zicea aşa: şuturi pe poartă 8-2, din care pe spaţiul porţii 6-0, iar pe tabelă era 2-0. N-am văzut însă pe nimeni râzând de Real Madrid. Nici măcar când Torres făcea ghiduşiile alea cu călcâiul în mijlocul unei apărări năuce. La ei când e dramă e dramă, nu circ.

Vreo câteva zile mai târziu, Liverpool i-a aplicat acelaşi tratament şi lui Manchester, echipa despre care tocmai scrisesem că intră pe teren cu aerul ăla de învingător pe care nu l-am întâlnit niciodată, la nici o echipă. Cu aer cu tot, Liverpool i-a dat tot 4, ca nu cumva să rămânem cu imaginea că echipa lui Sir Ferguson ar fi mai brează ca Real. Nici acolo n-a râs nimeni de ei, de învinşii la scor. Chiar dacă scorul în sine a fost, şi cu Real şi cu Manchester, cam de râsul lumii. Şi zău că nici de Alex Ferguson nu-ţi vine să râzi când spune, ca orice Rednic sau Lăcătuş, „am fost mai buni ca ei”!

Dincoace, pe plaiul mioritico-dâmboviţean, fără să ia câte 4, ba chiar smulgând câte un egal ori chiar o victorie, poţi să şi mori de râs când ăla o tot bate-n cap cu Liga Campionilor, ba zice că nici nu-nţelege de ce joacă prost echipa, din moment ce ei, acţionarii, „au băgat bani”. În cine? Păi, în alde Niculescu, „Săgeată”. O fi zis-o la mişto? Că dacă nu, nu-i de râs. E de plâns.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului De ăia nu-ţi vine să râzi.
 Vizualizări articol: 1085 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.33/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.3 din 6 voturi
De ăia nu-ţi vine să râzi4.356

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Alte articole semnate de:
Doru POPOVICI
Doru POPOVICI
Gabriel MANTA
Gabriel MANTA

 

 

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei