Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 17 mar 2009 - Anul XIV, nr. 62 (4048)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Nereguli

Călători lăsaţi în staţii de firmele obligate să-i ducă la destinaţie

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Două firme de transport persoane din zona Rădăuţi au fost amendate, iar o alta, sancţionată deja în mai multe rânduri, a primit un ultim avertisment înainte de fi sancţionată cu 20.000 de lei, pentru că nu respectă traseele câştigate prin licitaţie, şoferii refuzând să se deplaseze la destinaţiile mai îndepărtate, care nu sunt foarte profitabile din punct de vedere financiar.

Neregulile, semnalate în mai multe rânduri de călători, s-au confirmat în urma unor controale ale inspectorilor Agenţiei Rutiere Române, filiala Suceava, desfăşurate în ultimele zile.

Firmele de transport Zoomar Com Arbore şi Babalicu Arbore au fost sancţionate cu câte 5.000 de lei pentru nerespectarea caietului de sarcini de la câştigarea licitaţiei. Concret, au constatat inspectorii ARR, maşinile celor două societăţi, care efectuează curse pe ruta Rădăuţi – Milişăuţi, se abat de la traseu. În acest fel, unii clienţi nu pot ajunge până la destinaţiile dorite, iar firmele fac o concurenţă neloială, apărând mai des în punctele unde sunt mulţi călători, contrar graficului pentru care au autorizaţie.

Aceeaşi situaţie se înregistrează şi la SC Acropole Marginea, care efectuează curse pe ruta Rădăuţi – Solca. Societatea a mai fost deja amendată de mai multe ori pentru că mijloacele sale de transport se deplasau doar de la Rădăuţi la Marginea, fără a-i mai servi şi pe călătorii care merg la Clit ori la Solca, iar semnalele arată că neregulile continuă. În acest ultim caz, inspectorii ARR avertizează că, dacă neregulile continuă, vor aplica o sancţiune de 20.000 de lei, pentru abaterile repetate de la caietul de sarcini.  

 

Piraterie mascată

Conducerea ARR Suceava spune că astfel de practici sunt tot mai frecvente în rândul unor firme de transport, iar controalele pentru depistarea celor care încalcă legea se vor intensifica.

„Este o încălcare gravă a legii, sub acoperirea unei licenţe legale firmele efectuând o piraterie mascată. Din informaţiile noastre, astfel de practici sunt frecvente în rândul unora dintre firmele de transport, şi aşteptăm în continuare sesizările oamenilor, în paralel continuând şi controalele în teren”, a declarat Iulian Angheluş, directorul ARR Suceava.

Semnalele din teritoriu arată şi existenţa altor probleme la firmele puse pe câştiguri rapide. Astfel, biletele se eliberează doar când este semnalată prezenţa echipelor de control, ceea ce înseamnă evaziune fiscală. O altă neregulă constatată se referă la numărul mai mare de pasageri faţă de locurile disponibile pe care şoferii îl acceptă, ceea ce reduce confortul, dar şi siguranţa călătorilor.
În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Călători lăsaţi în staţii de firmele obligate să-i ducă la destinaţie.
 Vizualizări articol: 2884 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.40/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.4 din 5 voturi
Călători lăsaţi în staţii de firmele obligate să-i ducă la destinaţie3.455

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Piratii trimis de
(17 mar 2009, 15:11:34
SC ACROPOLE SRL ,efectueaza zilnic transport de persoane cu 2 microbuze cu nr B-48-JIV , B-41-KAF , pe traseul Radauti - Horodnicul de Sus - Marginea , fara a avea licenta de traseu , iar pentru bani incasati nu elibereaza bilete la calatori ,iar soferul baga toti bani in buzunar si atunci patronul - domnul Mafteian nu stie ce fac soferii , iar pe relatia Radauti - Arbore circula zilnic SV.13.TEX si SV.08.UGH , efectueaza zilnic transport de persoane fara licenta fara bilete . Acestia sunt adevarti piratii din transportul de persoane .
2.   Fa-le-o pana trimis de
(18 mar 2009, 01:08:32
baga-le o barabula in esapament si gata. pana gaseste el problema , concurenta a dat cel mai ciumeg tun.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei