Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 17 mar 2009 - Anul XIV, nr. 62 (4048)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   13 imagini |   ø fişiere video

Anul de graţie 2009

Şipote, dezastrul ecologic de sub nasul nostru

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Indiferenţa autorităţilor şi lipsa de educaţie a oamenilor, o combinaţie cu efecte terifiante. Uneori aceste urme se văd chiar sub nasul nostru. Parcul Şipote este exemplul cel mai la îndemână, locul unde Suceava este ruptă de civilizaţie, falie cu falie, arbore cu arbore. Şi în locul aleilor şi becurilor punem pet-uri şi cutii de bere. Şipote este pata neagră de pe obrazul unui oraş întreg, fie că vorbim de autorităţi sau de oameni de rând.

Primăvara anului 2009 a adus un adevărat dezastru în Şipote. Zăpada care s-a topit, ploile şi vântul au scos la iveală un peisaj bacovian. Nimic nu pare să te ducă la ideea că centrul municipiului Suceava este la doi paşi. Arborii ascund adevărata dimensiune a ceea ce mâna omului şi neglijenţa din ultimii ani au distrus.

De la arbori rupţi de vijelie sau pur şi simplu smulşi cu totul din rădăcină, la pet-uri aruncate la voia întâmplării, toate acestea pot fi văzute la orice pas.

Dalele de beton sunt adevărate capcane, iar apa şi-a făcut loc pe ceea ce odinioară purta numele de alee, în timp ce capacele de la canalizări au dispărut de mult la fier vechi şi orice copil poate suferi un accident mortal.

Mai nou, o parte a versantului situat spre statuia lui Ştefan cel Mare a început să alunece, dar nimeni nu pare interesat de această situaţie, aşa încât nu este exclus ca monumentul să fie afectat în perioada următoare.

Imaginile surprinse de fotoreporterul cotidianului Monitorul de Suceava, spun însă mai multe decât orice descriere, despre un dezastru ecologic de proporţii la care asistăm pasivi de ani de zile.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Şipote, dezastrul ecologic de sub nasul nostru.
 Vizualizări articol: 803 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 10 voturi
Şipote, dezastrul ecologic de sub nasul nostru5.0510

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Nepasare trimis de
(17 mar 2009, 13:06:12
aceasta situatie dramatica nu este de azi de ieri, este de mult mai mult timp,nu stiu de ce primaria nu se ocupa de acest parc,care pana la urma este in CENTRUL orasului!
2.   Delasare trimis de
(17 mar 2009, 13:28:04
Cateodata ma gandesc daca natia asta romana nu merita sa locuiasca in desert. Atunci stiam una si buna. Avem atatea locuri frumoase pe care nu suntem in stare sa le ingrijim si sa le facem atractive. Si sunt si in centrul orasului. E strigator la cer.
2.1  RE: Delasare trimis de
(17 mar 2009, 13:51:20
Sa stiti ca am fost in desert si este de o mie de ori mai bine decat aici.Doha este o bijuterie urbana.Lume educata....insule artificiale...zgaraie nori...civilizatie.
3.   Bacovia trimis de
(17 mar 2009, 13:36:24
mda. peisaj bacovian. cu peturi. asa-i sandrino?
3.1  RE: Bacovia trimis de
(17 mar 2009, 14:08:50
Va raspund eu....din pacate asa-i...Eu insa sper ca se va urni ceva in parcul Sipote.Ar fi mare pacat sa nu se intample nimic pozitiv acolo....
4.   Suceava-Romania trezeste-te!!! trimis de
(17 mar 2009, 13:47:43
Bravoo autoritatilor (smecherilor care se cred buricul pamintului). Nu intamplator suntem tara cea mai saraca si mai mizerabila din Europa...si in plus avem si sute de taxe si impozite de platit. nu va mai saturati sa furati. De ce poate fi asa de greu sa se aiba grija de un parc(dupa cum arata acum nu mai pare a fi parc)???? Cei de la Directia Silvica..ce faceti acolo? dormiti? nu vedeti cum se duce naibii ce avem mai pretios...iar cetatenii nu mai aruncati gunoaie pe jos;cautati cosurile de gunoi. Cand mergem intr-o tara straina nu ne permitem sa aruncam gunoaie ca vedem ca totul e curat iar cand venim in tara ne permitem orice, doar suntem smecheri, nu?

Roman=neam prost.
5.   ... trimis de
(17 mar 2009, 19:23:21
Primarul face si el cat se pricepe.

Sa nu uitam ca din reabilitarea parcului nu "iese" nimic, asa ca... de ce si-ar bate capul cineva pentru un lucru din care sa nu scoata nici un profit.

Este mai rentabil sa pui pavele pe trotuare decat sa refaci aleele din parcul "sipote".

Astia sun edilii pe care i-am ales, asa ca... poate peste patru ani (asta in cazul in care ai pe cine alege).
6.   La treaba trimis de
(18 mar 2009, 01:58:08
primarele ar trebui sa scoata o zi pe luna,vinerea,angajatii din birouri sa faca miscare,sa le dea manusi de plastic si saci de gunoi sa adune mizeria.la fel si din celelalte institutii..prefectura..consil judetean si care-or mai fi.un pic de miscare nu le strica.plus ca astfel se mai cunosc si ei intre ei,ca multi semneaza doar statul de plata.la atac primare..ce mai astepti?fara invoiri si concedii medicale,in frunte cu matale.
7.   Neputinta sau nesimtire.... trimis de
(18 mar 2009, 07:59:22
"Imaginile surprinse de fotoreporterul cotidianului Monitorul de Suceava, spun �nsa mai multe dec�t orice descriere, despre un dezastru ecologic de proportii la care asistam pasivi de ani de zile."

Asa-i,aveti mare dreptate.In Germania n-am vazut un fir de iarba crescut aiurea.Tine in primul rand de educatie si de aplicarea legilor.Din acest considerent ma gandeam la un moment dat ca asa cum animalele au pedigree in care se specifica arborele genealogic dar si calitatea animalului pet,breeding sau show;asa ar trebui clasificati si oamenii .....;peturile neavand drept de reproductie.Nu se mai poate asa!!!!!

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei