Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 17 mar 2009 - Anul XIV, nr. 62 (4048)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Bazac: Pachetul minim de servicii va fi introdus, în premieră în România, de la 1 iulie

Marţi, 17 Martie 2009 (16:19:32)
Ministrul Sănătăţii, Ion Bazac, vrea să introducă, din 1 iulie, în premieră, pachetul minim de servicii, iar din septembrie, Legea profesiilor medicale şi a malpraxisului, şi analizează posibilitatea implementării sistemului de co-plată pentru cei care vor dori un medic sau un tratament mai scump.

Ministrul Ion Bazac şi vicepreşedintele Bundestag-ului german, Susanne Kastner, au avut luni seară, o întâlnire oficială în care, timp de o oră, au discutat despre sistemele de sănătate român şi german, potrivit unui comunicat de presă al Ministerului Sănătăţii.

Bazac i-a spus vicepreşedintelui Bundestag-ului că priorităţile sale în calitate de ministru sunt creşterea accesului populaţiei la servicii de sănătate de calitate şi medicamente ieftine, precum şi restructurarea sistemului.

Ministrul român a subliniat că sistemul de sănătate trebuie restructurat şi descentralizat. În plus, ministrul Bazac a declarat că, în 2009, va schimba filosofia financiară a sistemului naţional de sănătate.

"Astfel, în premieră, în România se va introduce, începând cu data de 1 iulie, pachetul minim de servicii, iar din luna septembrie, Legea profesiilor medicale şi a malpraxisului", a adăugat Bazac.

Ministrul Sănătăţii a discutat cu Susanne Kastner şi despre posibilitatea introducerii sistemului de co-plată pentru cei care vor dori un medicament mai scump sau un anumit medic. Pentru categoriile de persoane defavorizate se lucrează deja la un nou concept, cel al sistemului de vouchere de sănătate, a arătat Bazac.

Acesta a spus că este echitabil ca, în această perioadă, sistemul de urgenţă să fie păstrat neschimbat, adică să fie finanţat de la bugetul de stat şi să poată fi accesat în egală măsură de cei care contribuie sau nu la Fondul de Asigurări de Sănătate.

Vicepreşedintele Bundestag-ului i-a urat succes ministrului Sănătăţii şi i-a amintit că are o misiune foarte dificilă. De altfel, în opinia oficialului german, miniştrii Sănătăţii, indiferent dacă sunt din România sau Germania, conduc cel mai greu portofoliu.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Bazac: Pachetul minim de servicii va fi introdus, în premieră în România, de la 1 iulie.
 Vizualizări articol: 565 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Bazac: Pachetul minim de servicii va fi introdus, în premieră în România, de la 1 iulie0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei