Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 17 mar 2009 - Anul XIV, nr. 62 (4048)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Băsescu, Boc şi FMI au discutat aproximativ două ore despre pachetul de împrumut

Marţi, 17 Martie 2009 (18:50:32)
Discuţiile dintre preşedintele Traian Băsescu, premierul Emil Boc şi membrii delegaţiei Fondului Monetar Internaţional (FMI) s-au încheiat după aproximativ două ore, în care s-a discutat despre pachetul de împrumut care urmează să fie contractat de România de la instituţiile financiare.

Discuţia de la Palatul Cotroceni cu membrii delegaţiei Fondului a fost organizată după ce, în cursul aceleiaşi zile, preşedintele, premierul şi miniştri ai PDL s-au întâlnit tot la Preşedinţie, pentru o discuţie legată de negocierile cu FMI, de fondurile de la UE şi de măsurile anticriză.

Întrevederea are loc în contextul în care reprezentanţii Guvernului şi cei ai Băncii Naţionale a României discută cu o delegaţie a Fondului Monetar Internaţional condiţiile de contractare a unui împrumut.

Surse guvernamentale au declarat, în urmă cu o săptămână, pentru MEDIAFAX, că, în urma evaluării făcute de Ministerul Finanţelor Publice şi Banca Naţională, România intenţionează să împrumute aproximativ 19 miliarde de euro printr-un pachet de finanţări de la Comisia Europeană şi FMI, instituţia de la Washington urmând să contribuie cu 12 miliarde de euro.

"O variantă de lucru este o facilitate de 12 miliarde de euro de la FMI şi un împrumut de 7 miliarde de euro de la Uniunea Europeană. Discuţiile continuă, dar suma totală la care s-a ajuns este de aproximativ 19 miliarde de euro", au precizat sursele citate.

Potrivit acestora, România va trimite Fondului Monetar Internaţional, după finalizarea negocierilor de la Bucureşti, o scrisoare de intenţie pentru încheierea unui acord de tip stand-by pe o perioadă de doi ani, cu o scadenţă de cinci ani pentru rambursarea împrumutului.

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, joi, că este de părere că va trebui negociată o perioadă de graţie de cinci-şapte ani în legătură cu împrumutul extern, astfel încât România să înceapă să returneze banii împrumutaţi într-un moment de vârf al atragerii de fonduri de la UE.

O delegaţie a FMI a venit, miercurea trecută, într-o vizită de două săptămâni la Bucureşti, pentru a discuta un acord care va fi parte a unui program de finanţare multilaterală, susţinut de Uniunea Europeană şi Banca Mondială, precum şi alte instituţii financiare internaţionale. La discuţii participă şi experţi ai Comisiei Europene, Băncii Mondiale şi Băncii Centrale Europene.

Principalele discuţii vizează execuţia bugetară pentru anul 2009 şi dimensionarea corectă a veniturilor şi cheltuielilor programate.

Premierul Emil Boc a declarat, luni seara, că România va insista în negocierile cu Fondul Monetar Internaţional pentru menţinerea taxei pe valoarea adăugată şi a cotei unice de impozitare la nivelul actual, iar discuţiile vor fi conduse pe cât posibil în această direcţie.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Băsescu, Boc şi FMI au discutat aproximativ două ore despre pachetul de împrumut.
 Vizualizări articol: 598 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Băsescu, Boc şi FMI au discutat aproximativ două ore despre pachetul de împrumut0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei