Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 16 mar 2009 - Anul XIV, nr. 61 (4047)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Predoiu: Sunt flexibil şi deschis să discutăm toate sugestiile legate de coduri

Luni, 16 Martie 2009 (17:46:49)
Ministrul Justiţiei, Cătălin Predoiu, a declarat, luni, la Comisia parlamentară care dezbate codurile juridice, că este deschis şi flexibil să discute toate sugestiile de îmbunătăţire a acestor acte normative.

"Sunt extrem de fericit şi chiar emoţionat, pentru că am ajuns la un punct dintr-o etapă ce a avut un parcurs început de anul trecut", a spus Predoiu în deschiderea dezbaterilor.

Predoiu a mai spus că a înaintat Guvernului conţinul discuţiilor cu "specialişti de marcă", care au stabilit că de aceste coduri sistemul judiciar are imperioasă nevoie.

"Alături de Constituţie, formează trunchiul legislativ", a arătat ministrul Justiţiei.

Predoiu a adăugat că în urma discuţiilor cu toţi membrii comisiei, a stabilit că îndeplinesc toate standardele ştiinţifice şi practice ale unui proiect de lege.

"Au fost destinate pentru a fi trimise în atenţia şi pentru travaliul parlamentarilor", a spus ministrul Justiţiei.

Predoiu a mai spus că procesul de dezabatere este unul complex, dar că va îmbunătăţi conţinutul proiectelor, având ca obiect adoptarea lor ca legi.

"Sunt deschis şi flexibil să discutăm toate sugestiile de îmbunătăţire", a mai spus Predoiu, care a adăugat că există la Ministerul Justiţiei o echipă care poate permanent să dea explicaţii şi să vină cu soluţii.

Ministrul Justiţiei a susţinut că textele codurilor nu sunt îndreptate împotriva drepturilor şi libertăţilor fundamentale.

Predoiu a mai spus că Ministerul Justiţiei are toată disponibilitatea pentru a prezenta toate argumentele pentru care au fost gândite aşa şi pentru a explica că au fost elaborate cu bună-credinţă.

Proiectul privind Codul civil a fost aprobat, miercurea trecută, de Guvern, după ce în urmă cu două săptămâni au fost avizate de către Executiv Codul penal, Codul de procedură penală şi Codul de procedură civilă.

Documentele sunt transmise Parlamentului, iar Guvernul intenţionează să îşi asume răspunderea în luna mai pentru aprobarea acestora.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Predoiu: Sunt flexibil şi deschis să discutăm toate sugestiile legate de coduri.
 Vizualizări articol: 469 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Predoiu: Sunt flexibil şi deschis să discutăm toate sugestiile legate de coduri0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei