Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 16 mar 2009 - Anul XIV, nr. 61 (4047)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Protest

Fermierii, nemulţumiţi de procedurile greoaie pentru încasarea subvenţiilor

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Fermierii membri ai Asociaţiei Crescătorilor de Taurine „Runc” Moldoviţa au transmis un memoriu către Ministerul Agriculturii, primul-ministru al României şi conducerea revistei „Lumea satului”, în care îşi prezintă nemulţumirile legate de procedurile greoaie pe care trebuie să le urmeze pentru a încasa subvenţiile şi a accesa programele de finanţare europene.

Memoriul a fost înaintat oficialităţilor locale vineri, în cadrul întâlnirii „Forumul economic agricultura încotro”?, la care au participat fermieri din toţi judeţul.

Principala cerere a acestora vizează simplificarea procedurilor în ceea ce priveşte accesarea măsurii 141 din cadrul Programului Naţional de Dezvoltare Rurală, prin care fermierii pot obţine un sprijin financiar nerambursabil de 1.500 de euro pe an, timp de cinci ani de zile.

„Cerem să se înfiinţeze un ghişeu unic, la care fermierul, la prima deplasare, să poată depune cerere, cazier judiciar, acte doveditoare cu suprafeţe de terenuri, număr de animale şi contul bancar, iar restul documentelor ce compun un dosar voluminos să fie realizate de specialiştii însărcinaţi cu elaborarea proiectului. După toate acestea, beneficiarul ar mai trebui să revină o singură dată, la final, ca să se semneze contractul de finanţare”, spune Alexandru Crăiuţ, preşedintele asociaţiei, precizând că în momentul de faţă oamenii fac nenumărate drumuri pentru a depune acte şi de multe ori proiectele nu se aprobă.

În protestul fermierilor se mai arată că agricultorii care cer subvenţii pentru terenul agricol sunt nevoiţi să parcurgă distanţe mari pentru a depune cereri la un centru local al APIA Suceava, deşi în unele comune e vorba de mii de beneficiari.

„De exemplu, oamenii care sunt din Argel şi Brodina vin cu cererile tocmai până la Câmpulung Moldovenesc, deşi actele s-ar putea prelua la nivel local”, spune Alexandru Crăiuţ.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Fermierii, nemulţumiţi de procedurile greoaie pentru încasarea subvenţiilor .
 Vizualizări articol: 1528 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Fermierii, nemulţumiţi de procedurile greoaie pentru încasarea subvenţiilor5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Adevarat trimis de
(16 mar 2009, 12:18:27
de fapt peste tot unde mergi ca sa obtii niste bani pentru o finantare ti se cer o sumedenie de acte , vorba vine , sunt doar piedici care ti se pun intentionat, avem un sistem birocratic care ne va tine mult timp in loc !suntem codasii uniunii europene , asta e sigur , insa eu cred ca de fapt suntem codasii Europei , ar fi mai corect sa spunem adevarul , asta e realitatea !
1.1  RE: Adevarat trimis de
(16 mar 2009, 19:19:20
nu te-ai gindit ca nici cei din vest nu vor sa facem nimik? din cauza asta e greoaie procedura pt ca ne vor consumatori nu producatori

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei