Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 16 mar 2009 - Anul XIV, nr. 61 (4047)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9753 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6364 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   5 imagini |   ø fişiere video

Chevrolet Cruze se lansează în mai, de la 14.990 de euro

Chevrolet atacă în forţă clasa compactă cu un model care tinde să schimbe percepţia celei mai răspândite mărci americane. Sedanul Cruze este alternativa cu care Chevy este pregătită să răspundă mult mai celebrilor Ford Focus, Kia Ceed, Opel Astra şi Peugeot 308. Modelul va fi lansat în Europa la jumătatea lunii mai, la un preţ de bază de 14.990 de euro.

Dezvoltată pe platforma Delta II a grupului General Motors, prima generaţie aliniază trei motorizări cu un raport consum-prestaţii decent, atât în gama benzinelor, cât şi pentru unicul diesel, cuplat standard la o cutie manuală cu cinci trepte şi opţional la una automată cu şase rapoarte, agregatul de 2.0 litri ce produce 150 de cai putere şi un cuplu maxim de 320 Nm. Unitatea diesel beneficiază de filtru de particule, astfel că emisiile devin mai curate.

 Pe viitor clienţii vor putea opta pentru o a doua versiune diesel,  ce va dezvolta 125 de cai putere. De partea cealaltă, Chevrolet propune agregatele de 1,6 litri de 113 cai putere şi 1,8 litri de 141 cai putere. Agregatele pot fi conectate la cutii manuale cu 5 şi 6 trepte sau noua transmisie automată cu 6 rapoarte.

Cruze este un sedan cu linii de coupe cu dimensiuni care depăşesc uşor cadrul clasei compacte: 4,60 metri lungime, 1,79 metri lăţime, 1,48 metri lăţime. În ciuda dimensiunilor sale, sedanul american dispune de doar 450 de litri volum pentru bagaje.

Pentru că este un automobil cu destinaţie globală, creatorii şi-au focusat atenţia în special asupra detaliilor şi în general a calităţii. Exteriorul lasă impresia unui model solid, cu linii precise, presărat cu detalii de natură dinamică. Dacă spatele masiv, capota înclinată cu umeri înalţi, formele fluide ale profilului şi plafonul arcuit sunt sarea şi piperul noului Cruze, habitaclul este fără îndoială punctul său forte.

“Interiorul trebuie să construiască o relaţie cu şoferul. Este locul unde el îşi petrece timpul”, explică David Lyon, directorul executiv al departamentului de design interior al GM. Toate componentele inspiră bun gust şi echilibru, atmosfera din habitaclu fiind foarte plăcută. Cruze reflectă armonia dintre exterior şi interior bizuindu-se pe legătura indisolubilă dintre confort, spaţiu şi estetica frumosului.

Pe parte de siguranţă pasivă, echiparea sedanului din clasa compactă constă în airbag pentru şofer şi pasagerul din dreapta, airbag pentru cap, airbaguri laterale şi tetiere active. Elementele siguranţei active, sistemul ABS, controlul tracţiunii şi programul electronic al stabilităţii cresc gradul de securitate oferit ocupanţilor maşinii. Chevrolet Cruze va fi disponibil pe piaţa românească din vara acestui an, cel mai probabil din luna iunie. Preţurile nu au fost comunicate.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Chevrolet Cruze se lansează în mai, de la 14.990 de euro .
Dezmembrări Camioane Suceava •  •  •  •  •  •  • 
 Vizualizări articol: 905 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 5 voturi
Chevrolet Cruze se lansează în mai, de la 14.990 de euro5.055

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Auto

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei