Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 10 mar 2009 - Anul XIV, nr. 56 (4042)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Un europarlamentar român a solicitat CE să monitorizeze introducerea a trei ore de sport în şcoli

Marţi, 10 Martie 2009 (17:30:56)
Europarlamentarul PD-L, Iosif Matula, a solicitat Comisiei Europene (CE) să monitorizeze îndeaproape respectarea legislaţiei europene, care prevede introducerea a minim trei ore de sport pe săptămână în şcolile din Europa.

În intervenţia din plenul Parlamentului European, europarlamentarul a atras atenţia asupra faptului că un sfert dintre copiii Uniunii Europene sunt afectaţi de modul de viaţă sedentar şi de alimentaţia nesănătoasă, ceea ce duce la un risc crescut de îmbolnăvire de hipertensiune, diabet, dar şi alte boli.

"Ştim că educaţia fizică pregăteşte copiii pentru un stil de viaţă sănătos. Orele de sport contribuie la transmiterea unor valori sociale importante şi mă refer aici la spiritul de echipă, dar şi la solidaritate şi autodisciplină", a spus Matula.

Iosif Matula a solicitat Comisiei Europene să urmărească îndeaproape transpunerea în legislaţia naţională a prevederilor europene privind obligativitatea a minim trei ore de educaţie fizică pe săptămână în şcoli, precum şi creşterea numărului de săli de sport şi îmbunătăţirea bazei materiale a acestora.

Parlamentul European a adoptat în 2007 raportul privind rolul sportului în educaţie, elaborat de europarlamentarul PPE-DE, Pal Schmitt. Prin adoptarea acestui raport, s-a stabilit obligativitatea introducerii a cel puţin trei ore de sport pe săptămână în programele educaţionale, în ciclul primar şi secundar, iar la nivel academic un grad mai mare de integrare între sport şi cursurile obişnuite.

Ministrul Educaţiei, Ecaterina Andronescu, a declarat, săptămâna trecută, la Palatul Parlamentului, că speră ca toată lumea să fie mulţumită de reducerea numărului de ore în sistemul preuniversitar la 30 de ore, menţionând că nu au fost tăiate orele de sport, ci reorganizate. "Am văzut în presă că am redus orele de sport, în realitate am reorganizat orele de sport, a rămas o oră de sport şi două ore extracurriculare care ar putea fi normate de profii de sport", a spus ministrul social-democrat, anunţând că va urmări personal modul în care şcolile îşi organizează orele de sport.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Un europarlamentar român a solicitat CE să monitorizeze introducerea a trei ore de sport în şcoli.
 Vizualizări articol: 711 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Un europarlamentar român a solicitat CE să monitorizeze introducerea a trei ore de sport în şcoli0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei