Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 10 mar 2009 - Anul XIV, nr. 56 (4042)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Doru POPOVICI

Doru POPOVICI


Milă? De cine?

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Arbitrajul în fotbalul românesc nu este, aşa cum îmi place mie să spun adesea, penal. Nici vorbă. El este de-a dreptul criminal. Şi în egală măsură neruşinat. Am mai văzut arbitraje proaste, ba chiar şi arbitraje vădit părtinitoare, peste tot unde e fotbal, inclusiv la campionatele mondiale. Dar nicăieri pe lume atâtea ca la noi şi atât de flagrant golăneşti. Am mai spus-o şi cu alte prilejuri: e foarte uşor să afirmi că arbitrul Cutare e pur şi simplu prost. Sau de-a dreptul imbecil. Asemenea afirmaţii par chiar a nu-i deranja, din moment ce acelaşi imbecil recidivează cu următoarea ocazie, apoi iar şi iar, fără să i se întâmple nimic mai rău decât o suspendare. În schimb, dacă scrii sau spui că acelaşi Nimeni este un hoţ ordinar, vândut echipei „X”, imediat se inflamează nu doar borfaşul, ci şi echipa în cauză şi în cor îţi cer „dovada”, alternativa fiind ameninţarea cu fel de fel de procese. Ca atare, şi eu, aici, n-am să spun că Lajos este o jigodie penală, vândut lui Dinamo de când l-a făcut mă-sa, ci doar că de câte ori îi aud numele, de tot atâtea îmi aduc aminte cum a executat-o, ca un dobitoc ce se află, pe Foresta, într-un meci parcă la Craiova, când a anulat vreo două goluri pentru noi, a validat unul pentru ăilalţi, a mai dat şi ceva penalty, a mai şi eliminat fără motiv, totul în defavoarea Forestei. El, săracul, aşa cum am stabilit, nu-i un derbedeu vândut, ci doar prost grămadă. Atât de prost, încât n-a ţinut minte nici măcar o lună, instructajul din Antalya în care oficialii UEFA au explicat, pe înţelesul proştilor obişnuiţi, nu pe al proştilor de excepţie, ca Lajos, cum se acordă penalty-urile şi când. Ori poate e chiar vina UEFA, care n-a explicat şi cui se acordă. Şi mai ales cui nu.

Cu adevărat grav e însă că beneficiarii porcăriei, prin reprezentantul televizat Turcu, în loc să latre ceva scuze, s-au simţit obligaţi să-l apere pe golan. Acest Turcu n-a găsit ceva mai breaz de grohăit decât că „uite, d-aia n-avem arbitri FIFA de top, că ne grăbim să-i lovim fără milă pe ăia care greşesc”. Bă, Turcule, cu ăia care greşesc chiar n-are nimeni nimic. Îi atenţionăm şi gata. Cu javrele avem o problemă.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Milă? De cine?.
 Vizualizări articol: 1046 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 4 voturi
Milă? De cine?5.054

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Alte articole semnate de:
Doru POPOVICI
Doru POPOVICI
Gabriel MANTA
Gabriel MANTA

 

 

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei