Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 10 mar 2009 - Anul XIV, nr. 56 (4042)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Geoană: Băsescu arată că este incapabil să depăşească un anumit mod de a face politică

Marţi, 10 Martie 2009 (13:07:32)
Preşedintele PSD, Mircea Geoană, a declarat, marţi, că atacurile preşedintelui Traian Băsescu la adresa sa arată că actualul şef al statului este incapabil să îşi depăşească un anumit mod de a face politică.

Geoană a apreciat că declaraţiile pe care Băsescu le-a făcut la adresa sa, într-o intervenţie televizată, luni seara, demonstrează încă o dată că actualul preşedinte repetă un comportament pe care l-a abordat înainte de fiecare campanie electorală.

"Ceea ce a făcut domnul Băsescu ieri (luni – n.r.) arată încă o dată că este incapabil să îşi depăşească un anumit mod de a face politică. În acest moment ţara are nevoie de oameni de stat, de bărbaţi de stat, nu de încercări efectiv jenante de a fixa un adversar politic într-un mod care nu îi face cinste", a spus liderul PSD.

El a apreciat că Băsescu repetă un comportament pe care l-a abordat înaintea fiecărei campanii electorale.

"Repetă acest mod de comportament pe care domnul Băsescu l-a avut înainte de fiecare campanie electorală. De fiecare dată a încercat cu un adversar politic, de obicei de la PSD, să facă un astfel de exerciţiu. Însă, cum spune românul, vreau să îi spun şi eu domnului Băsescu: «De ceea ce îţi este frică nu scapi»", a adăugat Geoană.

Liderul PSD a afirmat că prioritatea actuală este găsirea unei soluţii credibile pentru ieşirea din criză.

"Dacă alţi politicieni consideră că este mai importantă decât găsirea unui răspuns la criză începerea timpurie a campaniei electorale pentru Preşedinţie, dacă domnul Băsescu crede că venirea PSD în această coaliţie, pe care intenţionăm să o onorăm cu onestitate şi cu loialitate în interes public, ar reprezenta un fel de cale liberă pentru un nou mandat în toamnă la Cotroceni, domnul Băsescu se înşeală", a declarat Geoană.

El a spus că parteneriatul dintre PSD şi PDL pentru guvernare nu s-a bazat pe nicio precondiţie cu privire la modul de raportare la actualul şef al statului.

Întrebat dacă atacurile lui Băsescu la adresa ar putea pune în pericol coaliţia dintre PSD şi PDL, Geoană a răspuns :

"În mod evident, această alianţă este necesară României. Avem o relaţie cu cei de la PDL şi nu o relaţie cu domnul Băsescu. Nu a existat niciodată o precondiţie cu privire la modul în care ne raportăm la actualul şef al statului. Considerăm că este obligaţia noastră de a veni cu o propunere şi cu un contracandidat care să dea României un alt tip de şef al statului în toamnă. Dincolo de acest lucru, avem obligaţia de a contribui la stabilitatea politică. (...) Sunt convins că cei de la PDL vor avea acelaşi tip de respect pentru un parteneriat semnat. Cred că avem nevoie de stabilitate politică şi nu cred că domnul Băsescu consideră că este singurul care are dreptul la opinie în România", a precizat liderul PSD.

Şeful statului a declarat, luni, la TVR, referindu-se la posibilitatea ca liderul PSD, Mircea Geoană, să candideze la Preşedinţie, că aceasta este o "intenţie nefericită" şi i-a reproşat preşedintelui Senatului că nu prea este de găsit la telefon şi preferă să meargă în staţiuni cu Marian Vanghelie.

După ce moderatorul emisiunii a amintit de declaraţia liderului PSD, făcută după discursul din Parlament al preşedintelui, referitoare la FMI, în care acesta îşi exprima speranţa ca centura de siguranţă reprezentată de un acord cu Fondul să nu se transforme într-una de castitate, Traian Băsescu a replicat că Mircea Geoană "o să rămână virgin dacă îşi pune centura de castitate".

"Eu cred că asta i se întâmplă. Dar o să mai facem tot ce se poate ca, fiind al doilea om în stat, să-i oferim o centură de castitate, să şi-o pună", a continuat el.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Geoană: Băsescu arată că este incapabil să depăşească un anumit mod de a face politică.
 Vizualizări articol: 452 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Geoană: Băsescu arată că este incapabil să depăşească un anumit mod de a face politică0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei