Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 10 mar 2009 - Anul XIV, nr. 56 (4042)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daruri muzicale

Soprana Bianca Ionescu, recital de excepţie pe scena suceveană

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO
Cunoscuta soprană Bianca Ionescu, prim-solistă a Teatrului Naţional de Operetă „Ion Dacian” din Bucureşti şi colaboratoare a Teatrului de Operetă din Lille – Franţa, a susţinut, vineri seară, în prag de 8 Martie, pe scena Casei de Cultură Suceava, un recital de excepţie.

Interpreta a fost invitată de onoare în spectacolul muzical - coregrafic „Varietăţi de... primăvară”, organizat de Ansamblul Artistic „Ciprian Porumbescu” Suceava.

Bianca Ionescu a interpretat câteva piese muzicale, fiind aplaudată de public minute în şir. Cu o voce de calitate, „dumnezeiască”, cum spun unii, prim-solista i-a cucerit pe suceveni, purtându-i pentru câteva zeci de minute în lumea de vis a muzicii.

 

„Nu trebuie să confundăm profesionalismul cu diletantismul”

„Mulţumesc celui care m-a invitat în acest spectacol, aşa cum a făcut-o şi cu câţiva ani în urmă, în anul 2000, respectiv directorului Ansamblului „Ciprian Porumbescu”, profesorul Emil Havriliuc, care a ştiut că o să vin la Suceava cu mare plăcere. Sunt cu atât mai fericită cu cât regăsesc aici aceiaşi oameni minunaţi, aceeaşi orchestră extraordinară, şi vă spun că nu exagerez. Nu este plăcere mai mare decât să fii acompaniat de o orchestră de profesionişti, cum este cea condusă de dirijorul Viorel Leancă”, a declarat soprana, care a ţinut să completeze că „avem nevoie de profesionişti în domeniul muzical, şi nu numai, şi în nici un caz nu trebuie să confundăm profesionalismul cu diletantismul, în nici o vocaţie”.

 

Fantezie muzical - coregrafică

Pentru că spectacolul „Varietăţi de... primăvară” a fost dedicat femeii, spectatoarele din sală au fost cele mai încântate de mărţişorul muzical oferit de Bianca Ionescu, un gen viu de muzică – opereta, care cere un glas bun, mult talent actoricesc şi expresivitate.

Artiştii Ansamblului Artistic „Ciprian Porumbescu” au fost la înălţimea aşteptărilor, oferind, alături de invitata Bianca Ionescu, două ore de muzică şi dansuri clasice, tangou şi vals, romanţe, cântece de petrecere şi piese clasice.

Atât orchestra Ansamblului „Ciprian Porumbescu”, dirijor Viorel Leancă, coregraf Costinel Leonte, cât şi interpreţii şi corpul de balet au fost apreciaţi şi aplaudaţi de publicul numeros, care a ales să participe la acest spectacol în premieră pe scena suceveană. Un moment cu totul special a fost cel pregătit pentru finalul primei părţi a spectacolului, când pe scenă au urcat artiştii ansamblului îmbrăcaţi în costume ţigăneşti. Ei au pregătit o „fantezie muzical coregrafică – dans ţigănesc”. O explozie de culoare, ritm şi fantezie...

 

Folclor cu vedete

Partea a doua a spectacolului a fost dedicată folclorului: muzică populară instrumentală şi vocală, cu cei mai talentaţi artişti suceveni. Vedetele serii, în domeniul muzicii populare, au fost îndrăgitele interprete de muzică populară Laura Lavric şi Margareta Clipa, dar şi dansatorii Ansamblului, care au încântat publicul cu un „mozaic al minorităţilor” din Bucovina.

Interpreta Laura Lavric, cu creaţii muzicale ca „Tare-mi place ca să joc”, „Joacă bădiţa cu foc”, „Vai de omul cel sărac”, „La bătută, măi băieţi”, este cunoscută de toţi românii. O veşnic îndrăgostită de viaţă şi de oameni, la fel ca şi Margareta Clipa, este mereu o prezenţă scenică agreabilă. Cele două îndrăgite interprete de muzică populară au încheiat o seară culturală deosebită, oferită cu generozitate de Ansamblul Artistic „Ciprian Porumbescu” Suceava.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Soprana Bianca Ionescu, recital de excepţie pe scena suceveană.
 Vizualizări articol: 2330 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 3 voturi
Soprana Bianca Ionescu, recital de excepţie pe scena suceveană5.053

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Cultural local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei