Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 10 mar 2009 - Anul XIV, nr. 56 (4042)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

România este pe ultimele locuri la reciclarea deşeurilor domestice - Eurostat

Marţi, 10 Martie 2009 (15:17:32)
Un român a produs, în 2007, 379 de kilograme de deşeuri domestice, iar gunoiul a fost aproape în întregime depozitat, doar unu la sută din întreaga cantitate fiind reciclată, ceea ce plasează România pe ultimele locuri din Uniunea Europeană la acest capitol, potrivit Eurostat.

Potrivit unui raport al Biroului de Statistică al Comunităţilor Europene, Eurostat, în Uniunea Europeană, o persoană a produs în 2007, 522 de kilograme de deşeuri domestice, iar 42 la sută din deşeurile domestice tratate au fost colectate de gropile de gunoi, 20 la sută incinerate, 22 la sută reciclate şi 17 la sută compostate.

Obiceiurile europenilor diferă substanţial de la ţară la ţară. De exemplu, un ceh a produs 294 de kilograme de deşuri domestice, în timp ce un locuitor din Danemarca a produs, în 2007, 801 kilograme de gunoi.

În Irlanda şi Cipru, valorile au fost printre cele mai ridicate, adică peste 750 de kilograme de deşeuri pe locuitor.

Un locuitor din Luxembourg, Malta şi Olanda a produs între 600 şi 750 de kilograme de deşeuri domestice, în timp ce valorile înregistrate în Austria, Spania, Marea Britanie, Germania, Italia, Franţa, Estonia, Suedia şi Finlanda au fost între 500 şi 600 de kilograme de deşeuri pe locuitor.

Potrivit Eurostat, următorul grup de state membre a inclus Belgia, Portugalia, Bulgaria, Ungaria, Grecia, Slovenia şi Lituania care au înregistrat valori între 400 şi 500 de kilograme de deşeuri domestice de persoană.

Locuitorii din România, Letonia, Polonia, Slovacia şi Republica Cehă au produs cele mai mici cantităţi de deşeuri în 2007, respectiv sub 400 de kilograme pe locuitor.

Cu toate acestea, în aceste ţări nu se practică incinerarea, reciclarea sau compostarea deşeurilor, acestea fiind în în cea mai mare parte depozitate la gropile de gunoi.

Astfel, în 2007, statele membre cu cele mai mari procente de deşeuri domestice colectate în gropi au fost Bulgaria (sută la sută), România (99 la sută), Lituania (96 la sută), Malta (93 la sută) şi Polonia (90 la sută).

Cele mai mari procente de gunoi incinerat au fost înregistrate în Danemarca (53 la sută), Luxembourg şi Suedia (ambele 47 la sută), Olanda (38 la sută), Franţa (36 la sută), Germania (35 la sută) şi Belgia (34 la sută).

Unsprezece state membre, printre care şi România, nu au incinerat deloc deşeurile.

Peste 50 la sută din deşeurile domestice tratate în Germania (64 la sută), Belgia (62 la sută), Olanda (60 sută) şi Austria (59 la sută) au fost compostate şi reciclate.

Astfel, germanii, belgieni şi suedezii duc cel mai des deşeurile la reciclat. Potrivit statisticii europene, statele membre care au cele mai mari procente de reciclare pentru deşeurile domestice au fost Germania (46 la sută), Belgia (39 la sută), Suedia (37 la sută), Estonia şi Irlanda (ambele 34 la sută). România se află pe antepeultimul loc în clasament, fiind urmată doar de Luxembourg şi de Bulgaria care nu au apelat deloc la reciclarea deşeurilor tratate.

Compostarea deşeurilor domestice este cel mai des întâlnită în Austria (38 la sută), Italia (33 la sută), Luxembourg şi Olanda (ambele 28 la sută). Ea nu este practicată deloc în Bulgaria, Cipru şi România.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului România este pe ultimele locuri la reciclarea deşeurilor domestice - Eurostat.
 Vizualizări articol: 453 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
România este pe ultimele locuri la reciclarea deşeurilor domestice - Eurostat0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei