Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 10 mar 2009 - Anul XIV, nr. 56 (4042)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Scăpat

Eliberat pe un viciu de procedură, autorul unei tâlhării nu mai este de găsit

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Un tânăr în vârstă de 20 de ani care a comis o tâlhărie nu a mai fost de găsit la domiciliu de poliţişti, pentru a fi dus la arest, după ce, profitând de un viciu de procedură, a scăpat de primul mandat de arestare emis pe numele său.

Pe 23 februarie a.c. Ioan H., un bărbat în vârstă de 54 de ani din municipiul Câmpulung Moldovenesc, a reclamat la poliţie că a fost tâlhărit  la câţiva metri de casă de doi indivizi necunoscuţi, care l-au lovit cu pumnii şi picioarele şi i-au luat două telefoane mobile, actele de proprietate şi cheile unui autoturism, precum şi suma de 900 de lei.

Din cercetările oamenilor legii de la Poliţia municipiului Câmpulung Moldovenesc a rezultat că victima a consumat alcool în seara faptei cu Ovidiu Doroftei, în vârstă de 21 de ani, localnic, şi cu Radu Filimon, de 20 de ani, din comuna ieşeană Lespezi. Cei doi tineri care i-au fost parteneri de pahar într-o crâşmă l-au urmărit apoi în drum spre casă, l-au atacat şi i-au luat bunurile.

A doua zi, pe baza probelor adunate, procurorii de la parchetul local i-au prezentat pe cei doi în faţa Judecătoriei din Câmpulung, magistraţii de aici emiţând pe numele ambilor mandate de arestare pentru 29 de zile, pentru săvârşirea infracţiunii de tâlhărie.

 

O chichiţă legislativă nesesizată la timp 

Cei doi au înaintat recurs la Tribunalul Suceava şi au reuşit să obţină anularea mandatului. Apărătorul acestora a reuşit să îi scoată din arest folosindu-se de un viciu de procedură, anume că cei doi nu au avut avocaţi diferiţi, ceea ce contravine unui caz de acest gen. Conform unor surse, totul a fost posibil din cauza unei erori a magistratului de la Judecătoria Câmpulung Moldovenesc, care nu a sesizat la timp acest aspect.

Oamenii legii de la Câmpulung Moldovenesc au reluat procedurile pentru prezentarea celor doi în faţa instanţei în vederea emiterii unui nou mandat de arestare, şi în cursul zilei de ieri au plecat în căutarea lor. Dacă localnicul Ovidiu Doroftei a fost găsit şi dus în faţa Judecătoriei Câmpulung Moldovenesc, care a şi emis pe numele său un mandat de arestare pentru 15 zile, celălalt autor, Radu Filimon, a dispărut.   

„Instanţa a decis disjungerea cauzei, pentru că al doilea autor a dispărut de la domiciliu. Pentru ziua de miercuri (n.r. mâine), s-a dispus citarea lui şi eliberarea unui mandat de aducere”, a precizat procurorul Carmen Stănescu, purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Judecătoria Câmpulung Moldovenesc. Dacă nu va fi găsit, pe numele acestuia s-ar putea emite un mandat de arestare în lipsă.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Eliberat pe un viciu de procedură, autorul unei tâlhării nu mai este de găsit .
 Vizualizări articol: 1563 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 3 voturi
Eliberat pe un viciu de procedură, autorul unei tâlhării nu mai este de găsit5.053

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Boilor trimis de
(10 mar 2009, 13:41:11
animale proaste care aparati alte animale... viciul p mamii voastre de ahtiati dupa bani. va doresc ca tocmai asta pe care l-ati scapat acu sa va dea in cap intr-o scara de bloc, idiotilor!!!
1.1  RE: Boilor trimis de
(10 mar 2009, 23:25:27
Tomtom draga sa stii ca legile din Romania sunt facute ca SA FAVORIZEZE INFRACTORII !!! Nu exista lege la care sa nu existe VICIU DE PROCEDURA !!!

Acest VICIU DE PROCEDURA depinde doar de infractor...Adica CAT SCOATE DIN BUZUNAR !!!

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei