Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 10 mar 2009 - Anul XIV, nr. 56 (4042)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Tăriceanu îi scrie lui Băsescu: Nu credeam că am să-l văd pe şeful statului în genunchi, cerşind

Marţi, 10 Martie 2009 (16:11:09)
Liderul PNL, Călin Popescu Tăriceanu, i-a transmis, marţi, preşedintelui Traian Băsescu, printr-o scrisoare, că nu credea că îl va vedea cum stă "în genunchi în faţa celor de la FMI" şi "le cerşeşte ajutorul", menţionând că şefii statelor UE au văzut, luni, în Parlament, un preşedinte "învins".

Liderul PNL îi explică lui Traian Băsescu, că îi scrie ca lider al Opoziţiei, dar şi ca român care îi spune că "discursul de ieri din Parlament a fost un episod nefercit din istoria economică a României" şi îi transmite că nu credea că îl va vedea vreodată îngenunchiat, cerşind ajutorul FMI.

"Nu credeam că am să-l văd pe preşedintele României, stat membru al Uniunii Europene, cum stă în genunchi în faţa celor de la FMI şi le cerşeşte ajutorul. Nu credeam că am să îl văd pe preşedintele României, indiferent care este numele acestuia, confuz şi depăşit de situaţie şi uitând care este interesul românilor. Ieri (luni-nr), şefii de state şi de guverne din Uniunea Europeană şi din lume, specialiştii în economie, oficialii europeni şi toţi românii au văzut un preşedinte învins", i-a spus Călin Popescu Tăriceanu lui Băsescu, menţionând că "românii au văzut un preşedinte de ţară din lumea a treia care conduce o ţară de primă mână".

"Domnule preşedinte Traian Băsescu, vă scriu pentru a face apel la Dumneavoastră să renunţaţi la intenţia de a semna un acord cu FMI şi să puneţi în practică măsuri economice de dreapta, care ar trebui să fie cuprinse într-un plan economic anti-criză. Sunt măsuri ca: acordarea unui bonus de 1000 de euro firmelor are angajează şomeri, scăderea CAS-ului, accelerarea investiţiilor în infrastructură sau accesarea fondurilor europene, stimularea investiţiilor private, sprijinirea sectoului bancar", i-a transmis lui Băsescu, Călin Popescu Tăriceanu

El i-a spus şefului statului că luni, în plenul Parlamentului, a ratat şansa de le oferi românilor exemplul "unui preşedinte curajos, care refuză să cadă în genunchi în faţa FMI-ului" anunţându-l că mai are o şansă şi explicându-i că în cazul în care nu va veni cu măsuri concrete, economia românească va intra "cu adevărat în criză".

"Ascultându-vă ieri în Parlament mi-am dat seama că dumneavoastră sunteţi poate singurul român care consideră că ţara sa este slabă şi că nu există soluţii pentru viitor. Mi-a fost evident că avem un preşedinte care-şi denigrează de ani de zile propria ţară, care nu are încredere în capacitatea românilor de a munci, în viitorul economiei româneşti. Pentru că nu aveţi soluţii, credeţi că nu există soluţii şi sunteţi gata să îi rugaţi în genunchi pe contabilii de la FMI să vină să conducă România, să hotărască viitorul românilor", îi scrie Tăriceanu, preşedintelui României.

Liderul PNL i-a reaminitit preşedintelui României că Guvernul PNL-PDL a respins în 2005 continuarea acordului cu FMI.

El i-a reproşat lui Băsescu că acum câteva luni şi el credea în România şi afirma că avem una dintre cele mai puternice economii din zonă, cu resursele necesare pentru a investi în infrastructură, educaţie şi mediu.

În plus, Călin Popescu Tăriceanu i-a reproşat şefului statului faptul că bugetul Preşedinţiei este majorat cu 50%, în timp ce profesorii şi alte categorii trebuie să strângă cureaua, dar şi că actuala putere nu a venit cu un plan anti-criză.

La finalul scrisorii, liderul liberalilor i-a spus, într-un post scriptum, să nu-i mai mintă pe români şi să spună că acordul cu FMI nu este o condiţie pentru ca România să acceseze fonduri europene.

"Domnule preşedinte, nu îi mai minţiţi pe români pentru a vă ascunde lipsa de curaj. Acordul cu FMI nu este o condiţie pentru ca România să acceseze fonduri europene. Dacă v-aţi pierdut curajul de a conduce, spuneţi asta şi nu îi minţiţi pe români invocând asemenea motivaţii false pentru a vă susţine decizia de a semna un acord cu FMI", a conchis Tăriceanu.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Tăriceanu îi scrie lui Băsescu: Nu credeam că am să-l văd pe şeful statului în genunchi, cerşind.
 Vizualizări articol: 627 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Tăriceanu îi scrie lui Băsescu: Nu credeam că am să-l văd pe şeful statului în genunchi, cerşind0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei