Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 10 mar 2009 - Anul XIV, nr. 56 (4042)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Senat:Comisia juridică a avizat modificarea Legii avocaturii; profesia va fi exercitată doar în UNBR

Marţi, 10 Martie 2009 (16:11:43)
Comisia juridică din Senat a aprobat, marţi, raport de admitere la proiectul legislativ care modifică Legea avocaturii, printre noutăţi numărându-se înăsprirea examenului de intrare în avocatură şi instituie pedepse pentru exercitarea profesiei de avocat în afara UNBR.

"Profesia de avocat a avut un anume statut până acum, o intrare un pic fără control în profesie şi mulţi avocaţi care nu îndeplinesc standardele de pregătire profesională pentru a acorda asistenţă juridică, calificată unor oameni", a declarat după dezbateri preşedintele comisiei, Toni Greblă.

Preşedintele Comisiei juridice a precizat că examenele au fost organizate de barouri după nişte criterii stabilite de fiecare în parte.

"În avocatură au intrat foarte mulţi oameni din care unii sunt nepregătiţi, noi urmărind să întărim protecţia unor persoane care solicită asistenţă juridică printr-un avocat. Atunci, la propunerea Ministerului Justiţiei şi a Uniunii Barourilor, am stabilit că examenul de intrare în avocatură se face în mod unitar după o tematică unitară, după o metodologie unică, desfăşurate în centrele zonale, de obicei pe raza curţilor de apel, cu comisii stabilite de către UNBR, astfel încât examenul de intrare în avocatură să fie un examen foarte strict, în sensul în care în profesia de avocat vor intra doar aceia care sunt pregătiţi în acest sens", a mai spus Toni Greblă.

De asemenea, el a mai menţionat că membrii comisiei au decis ca singura formă de organizare şi de exercitare a profesiei de avocat este UNBR.

"Singura formă de organizare şi de exercitare a profesiei de avocat este Uniunea Naţională a Barourilor din România. Alte activităţi paralele sunt interzise de lege. Ca noutate, portul ilegal al însemnelor de avocat, practicarea altor forme de organizare şi de exercitare a atribuţiilor specifice avocatului este infracţiune şi se pedepseşte cu închisoare de la trei luni la trei ani sau cu amendă", a mai precizat Greblă.

De asemenea, el a mai spus că magistraţii care ies la pensie nu mai pot deveni avocaţi fără a susţine examen.

"Am stabilit ca unică formă de intrare în avocatură să fie examenul. Toată lumea care doreşte să intre în avocatură poate să o facă, însă numai pe baza unui examen. Există o singură excepţie, pentru judecătorii ICCJ, care, odată ieşiţi la pensie, pot să practice şi profesia de avocat", a conchis Greblă.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Senat:Comisia juridică a avizat modificarea Legii avocaturii; profesia va fi exercitată doar în UNBR.
 Vizualizări articol: 482 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Senat:Comisia juridică a avizat modificarea Legii avocaturii; profesia va fi exercitată doar în UNBR0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei