Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 10 mar 2009 - Anul XIV, nr. 56 (4042)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Tăriceanu: Îi trimit lui Băsescu o scrisoare în legătură cu poziţia sa privind acordul cu FMI

Marţi, 10 Martie 2009 (15:16:46)

Preşedintele PNL, Călin Popescu Tăriceanu, a anunţat, marţi, într-o conferinţă de presă, că a decis să-i trimită preşedintelui Traian Băsescu o scrisoare în legătura cu poziţia exprimată de acesta Parlament privind necesitatea unui împrumut FMI, reiterând că acest acord este o idee proastă.

"Subiectul conferinţei de presă e legat de scrisoarea pe care am decis să i-o trimit preşedintelui României Traian Băsescu în legătură cu poziţia exprimată de domnia sa în Parlament care s-a referit la necesitatea unui ajutor, un împrumut din partea FMI. Noi liberalii am mai spus că este o soluţie proastă pentru România. Obligaţia mea şi a PNL este să-i atragem atenţia lui Băsescu că nu îi vom permite şi nici românii nu-i vor permite să facă un asemenea gest contraproductiv", a susţinut Călin Popescu Tăriceanu.

El a subliniat că îşi permite să îi solicite preşedintelui să renunţe la această idee a unui împrumut de la FMI şi să pună în practică măsuri economice adecvate.

"Am spus în utlima vreme şi repet: un acord cu FMI nu e decât un certificat de incapacitate, de incompetenţă pentru Guvernul României, Guvern care se numeşte Guvernul Băsescu de când domnul Băsescu a preluat şi rolul de premier, aşa cum ne-a demonstrat ieri (luni-nr) în Parlament. Îmi permit să îi solicit preşedintelui să renunţe la această idee, această intenţie de a semna un acord cu FMI şi să pună în practică măsuri economice adecvate aşa cum au făcut toate celelalte ţări europene", a precizat fostul premier.

Tăriceanu a mai afirmat că declaraţiile lui Traian Băsescu denigrează România, menţionând că România şi românii au capacitatea să-şi gestioneze singuri problemele economice.

"Odată cu preluarea rolului de premier de către Băsescu am mai văzut încă ceva, care nu face decât să se repete, şi anume declaraţiile prin care Traian Băsescu denigrează România. De data aceasta a denigrat economia românească. În alte dăţi a vobit denigrator despre alte lucruri din România, şi acest lucru îl face cu consecvenţă de ani şi ani de zile în deserviciul românilor", a apreciat Tăriceanu.

Liderul PNL a menţionat că din discursul din Parlament al şefului statului se trage o concluzie: preşedintele consideră că nu sunt soluţii şi atunci face o rugăminte în genunchi la contabilii de la FMI să ajute România".

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Tăriceanu: Îi trimit lui Băsescu o scrisoare în legătură cu poziţia sa privind acordul cu FMI.
 Vizualizări articol: 339 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Tăriceanu: Îi trimit lui Băsescu o scrisoare în legătură cu poziţia sa privind acordul cu FMI0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei