Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 6 mar 2009 - Anul XIV, nr. 53 (4039)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Sindicaliştii cer păstrarea salariului de merit, a fondului de premiere şi a sporului de antenă

Vineri, 6 Martie 2009 (16:39:44)
Sindicaliştii sunt de acord cu reformularea unor articole din ordonanţa privind sporurile, cum ar fi cel privind sporul de 75 la sută pentru funcţionarii cu atribuţii în gestionarea fondurilor europene, dar vor păstrarea unor drepturi, printre care salariul de merit şi plata orelor suplimentare.

Sindicaliştii susţin că nu sunt de acord să renunţe la salariul de merit, la fondul de premiere, la plata orelor suplimentare şi la sporul de antenă.

Reprezentanţii Ministerului Muncii şi cei ai sindicaliştilor au analizat, vineri, într-o primă întâlnire, nouă din cele 22 de articole ale ordonanţei de urgenţă privind reglementarea unor măsuri financiare în domeniul cheltuielilor de personal în sectorul bugetar, prin care anumite sporuri sau indemnizaţii ar urma să fie sistate sau diminuate.

Secretarul general al Federaţiei Educaţiei Naţionale (FEN), Constantin Ciosu, a precizat la finalul întâlnirii, că reprezentanţii cadrelor didactice nu pot renunţa la niciunul din cele opt sporuri pe care le primesc în prezent.

"Nu suntem de acord cu renunţarea la salariul de merit, la premierea de 2 la sută, la plata orelor suplimentare, la plata navetei", a precizat Ciosu.

Răzvan Bordeanu, reprezentantul Alianţei "Sed Lex", a spus că este de acord cu reformularea unor articole, ca de exemplu cel referitor la sporul de 75 la sută funcţionarii cu atribuţii în gestionarea fondurilor europene.

"Acolo unde s-au făcut abuzuri, de exemplu unde şi şoferii primeau acest spor, trebuie revizuit proiectul de lege", a spus Bordeanu.

Preşedintele Sindicatului Naţional al Funcţionarilor Publici (SNFP), Sebastian Oprescu, a susţinut că dacă discuţiile vor continua în acest sens, respectiv dacă Guvernul nu va renunţa la propunerea de eliminare a sporurilor, toţi bugetarii din România se vor solidariza şi vor organiza o grevă generală pentru că aceste sporuri afectează "grav" veniturile tuturor bugetarilor.

"Sunt unele ministere, cum este, de exemplu, Ministerul Educaţiei Naţionale, care s-a declarat împotriva tăierii unor sporuri", a spus Oprescu.

Preşedintele Sindicatului "Pro Lex", Vasile Lincu, a propus la întâlnirea de vineri ca sporul de antenă să fie acordat în sumă fixă şi nu procent din salariu ca până acum.

Secretarul de stat în Ministerul Muncii, Valentin Mocanu, a declarat că discuţiile pe această ordonanţă vor continua şi că nu are încă nişte concluzii, precizând însă că cele două părţi au convenit asupra reformulării unor articole, ca de exemplu cel cu privire la sporul de 75 la sută pentru personalul din domenii privind atragerea de fonduri comunitare.

Proiectul de Ordonanţă de urgenţă privind reglementarea unor măsuri financiare în domeniul cheltuielilor de personal în sectorul bugetar, prin care anumite sporuri sau indemnizaţii ar urma să fie sistate sau diminuate, a fost pus, săptămâna trecută, în dezbatere publică pe site-ul Ministerului Muncii.

În proiect se arată că vor fi sistate sporuri salariale pentru funcţionari, salariile de merit nu vor mai fi acordate bugetarilor în acest an, iar sporul de radiaţii va fi plătit în funcţie de cât de necesare sunt instalaţiile emiţătoare pentru activitatea instituţiilor.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Sindicaliştii cer păstrarea salariului de merit, a fondului de premiere şi a sporului de antenă .
 Vizualizări articol: 461 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Sindicaliştii cer păstrarea salariului de merit, a fondului de premiere şi a sporului de antenă0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei