Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 6 mar 2009 - Anul XIV, nr. 53 (4039)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Marica: În 24 de ore vom scoate oamenii în stradă, dacă nu suntem ascultaţi

Vineri, 6 Martie 2009 (15:12:05)
Liderul Alianţei "Sed Lex", Vasile Marica, a anuţat, vineri, că, în 24 de ore, va scoate oamenii în stradă şi că, dacă sindicaliştii nu sunt ascultaţi, vor face grevă generală.

Funcţionarii publici afiliaţi la "Sed Lex" ameninţă cu un miting şi un marş de amploare în Capitală şi pichetarea prefecturilor din toată ţara, principala solicitare fiind păstrarea locurilor de muncă şi a principalelor sporuri de care beneficiază bugetarii.

Comitetul director al Alianţei "Sed Lex" a hotărât, vineri, demararea procedurilor pentru organizarea unui miting, urmat de un maş în Capitală la care participă cel puţin 5000 de salariaţi precum şi pregătirea pichetărilor sediilor Guvernului şi ale prefecturilor, astfel încât în 24 de ore să poată organiza manifestaţii de stradă cu cel puţin 3000 de membri de sindicat la nivel naţional, a declarat preşedintele Alianţei, Vasile Marica.

Acesta nu a precizat o dată la care vor avea loc aceste proteste, spunând că vor să le organizeze împreună cu federaţiile bugetarilor din toate confederaţiile.

Marica spune că, în funcţie de decizia Guvernului de disponibilizare a personalului din administraţie, sindicaliştii sunt pregătiţi să ajungă chiar la grevă generală.

Pe de altă parte, Vasile Marica a precizat că, în Comisia de dialog de la Ministerul Muncii, reprezentanţii "Sed Lex" vor susţine acordarea sporurilor consacrate (sporuri de vechime, sporul pentru auditor, salariul de merit).

"Putem renunţa pentru o corectă echilibrare a salariilor în sistemul bugetar la: indemnizaţiile pentru comisiile de concurs, comisiile de disciplină, comisiile paritare, comisiile de privatizare, sporul de limbă străină. De asemenea, solicităm diminuarea numărului de consilieri la cabinetele demnitarilor şi reanalizarea modului în care se acordă sporul de 75% pentru cei care gestionează fondurile comunitare, respectiv instituţiile şi funcţionarii cărora li se acordă", a adăugat Marica.

Proiectul de Ordonanţă de urgenţă privind reglementarea unor măsuri financiare în domeniul cheltuielilor de personal în sectorul bugetar, prin care anumite sporuri sau indemnizaţii ar urma să fie sistate sau diminuate, a fost pus, săptămâna trecută, în dezbatere publică pe site-ul Ministerului Muncii.

În proiect se arată că vor fi sistate sporuri salariale pentru funcţionari, salariile de merit nu vor mai fi acordate bugetarilor în acest an, iar sporul de radiaţii va fi plătit în funcţie de cât de necesare sunt instalaţiile emiţătoare pentru activitatea instituţiilor.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Marica: În 24 de ore vom scoate oamenii în stradă, dacă nu suntem ascultaţi .
 Vizualizări articol: 419 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Marica: În 24 de ore vom scoate oamenii în stradă, dacă nu suntem ascultaţi0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei