Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 6 mar 2009 - Anul XIV, nr. 53 (4039)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Cerşetorie infantilă

Trecători, agasaţi de două cerşetoare minore, în centrul Sucevei

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
În plină Campanie de combatere a cerşetoriei în Suceava, desfăşurată în perioada 1 martie - 30 aprilie, organizată de Protecţia Copilului Suceava, prin Serviciul minori repatriaţi, delicvenţă juvenilă şi trafic de persoane, ieri, în centrul Sucevei, două minore au stat la mila trecătorilor aproape toată ziua.

Una dintre cerşetoare este binecunoscută sucevenilor, pentru că cerşeşte de mulţi ani, în diferite zone ale municipiului. Fără nici o jenă, ea le arată trecătorilor o arsură din zona genitală.

Aşezată pe un carton, stă ore în şir pe trotuar, cu pantalonii în vine. Cei mai mulţi dintre oameni au trecut fără să arunce măcar o privire spre cerşetoarea minoră, sătui, poate, să vadă astfel de imagini pe străzile Sucevei. Au fost şi oameni care i-au aruncat câte un leu, în semn de milă.

Cealaltă cerşetoare, care a stat ieri ore în şir lipită de zidul Orange Shop, din centrul Sucevei, era mai novice în ale cerşitului. Nu stătea cu mâna întinsă, ci doar aştepta ca cineva să-i întindă un ban.

Chiar dacă era foarte frig afară, cele două tinere au stat nemişcate, pentru a aduna câţiva bănuţi. 

 

Campanie pe hârtie

În Suceava se desfăşoară, zilele acestea, o amplă campanie „Cerşetoria infantilă - încotro?”, în care sunt implicate mai multe instituţii sucevene: Direcţia de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Suceava, Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Suceava, Inspectoratul de Jandarmi Suceava, Serviciul de combatere a traficului de persoane, Organizaţia <Salvaţi copiii> – filiala Suceava şi Inspectoratul Şcolar al Judeţului Suceava.

Cerşetorii continuă să agaseze trecătorii, în timp ce unii dintre iniţiatorii acestei campanii ne sfătuiesc să nu le dăm bani, pentru că „îi menţinem de fapt în aceeaşi stare de degradare socială şi morală, care le afectează dramatic copilăria şi, prin abandonul şcolar, le limitează şansele la o viaţă decentă”.

Poate că măcar pe perioada campaniei de combatere a cerşetoriei ar trebui ca asistenţii sociali şi oamenii responsabili de soarta acestor copii să iasă pe străzile Sucevei, spre a-i găsi, identifica şi face ceva concret pentru ei. Cel puţin aşa reiese din declaraţiile organizatorilor acestei campanii: „după ce vor fi identificaţi minorii cerşetori, vom face o evaluare socio-familială în scopul oferirii de servicii de specialitate, precum consiliere psihologică şi consiliere juridică, (pentru a  îndrepta comportamentului antisocial), sprijin material ocazional, sprijin pentru readaptare familială şi socială, prevenirea abandonului şcolar şi reintegrare şcolară”.
În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Trecători, agasaţi de două cerşetoare minore, în centrul Sucevei.
 Vizualizări articol: 1244 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.67/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.7 din 3 voturi
Trecători, agasaţi de două cerşetoare minore, în centrul Sucevei3.753

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Si pe-acolo e plin de comunitari (politisti) trimis de
( 6 mar 2009, 12:00:36
Prin zona e plin de "comunitari" politisti, platiti din banii nostri, care isi indeasa cusmele cand trec pe-acolo, facandu-se ca nu vad, pentru ca daca ar vedea ar trebui sa scrie o multime da hartii "si ei nu stie astfel de lucruri", desi sunt dotati toti cu cate 3-4 instrumente (pixuri) pentru corvoada asta, atasate la vedere in buzunarele de la piept.

Nu mai vorbim de cealalta "militie", mai veche, care deja nu mai considera de competenta ei astfel de maruntisuri.
1.1  RE: Si pe-acolo e plin de comunitari (politisti) trimis de
( 6 mar 2009, 14:27:25
GRESIT !!! Am vazut cum doi militieni comunitari au inghesuit o cersetoare ce avea un copil in brate in scara unui bloc si SI-AU LUAT DREPTUL .

Am spus si repet : VINOVATI SUNT CEI CE LE DAU !!! Din cauza catorva milosi suferim toti. Chiar nu realizati ca daca nu le va mai da nimeni nimic niciodata CHIAR se vor apuca de munca ? Desigur ca vor trece si prin etapa de furt. Oricum seful politiei ne-a promis ca va umple puscaiile.

Si apropo de acest articol cum e chestia asta cu "Campania de combatere a cersetoriei �n Suceava, desfasurata �n perioada 1 martie - 30 aprilie" ??? Asta e pe perioade ??? INCOMPETENTILOR !!! Aceasta campanie ar trebui desfasurata non stop !!! TREZITI-VA !!! Nu va bateti joc de Suceava si mai ales de suceveni ca NOI BUCOVINENII ADEVARATI NU MERITAM ASA CEVA !!!
2.   PT YOYO1 trimis de
( 6 mar 2009, 14:30:20
BROVO

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei