Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 6 mar 2009 - Anul XIV, nr. 53 (4039)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Plajele de pe litoral vor fi concesionate hotelierilor

Vineri, 6 Martie 2009 (17:06:43)
Plajele de pe litoral vor fi concesionate hotelierilor în acest sezon estival, după ce în anii trecuţi Direcţia Apelor Dobrogea Litoral a organizat licitaţii pentru concesionarea plajelor la care participau şi unele firme care nu aveau legături cu turismul, a anunţat, vineri, primarul Radu Mazăre.

Primarul municipiului Constanţa, Radu Mazăre, a făcut acest anunţ la finalul unei întâlniri la care au participat ministrul Mediului, Nicolae Nemirschi, reprezentanţi ai patronatelor din turism şi primari care au suprafeţe de plajă în localităţile pe care le administrează, transmite corespondentul MEDIAFAX.

"În principiu am convenit de comun acord asupra criteriilor care vor sta la baza împărţirii plajei către operatorii de turism şi deţinătorii de structuri de cazare şi o să finalizăm în câteva zile această împărţire. Apoi, Ministerul Mediului va iniţia o Ordonanţă de Guvern care modifică Ordonanţa ce stabilea închirierea pe suprafeţe mari a plajei către operatorii care nu au nici o legătură cu turismul”, a explicat Radu Mazăre.

El a precizat că hotelierii care vor lua plaja în administrare vor avea de achitat o sumă minimă pentru lucrări de întreţinere a plajei, dar şi pentru alte servicii care vor fi efectuate în sezonul estival.

"Se vor face contracte de asociere cu deţinătorii de structuri de cazare de pe litoral. În această asocierea se va plăti o redevenţă minimă care va acoperi nişte costuri şi nişte cheltuieli pentru lucrări de întreţinere a plajelor în sezon sau extrasezon, salvamari, pază şi asistenţa medicală. Nu dorim să scoatem profit din concesionarea plajelor”, a declarat Mazăre.

El a explicat că 20 % din suprafaţa plajei va fi una comunală, va exista o plajă specială cu caracter sportiv pentru fotbal pe plajă, volei pe plajă sau pentru sporturi cu caracter nautic. De asemenea, va exista şi o plajă rezidenţială pentru ansamblurile rezidenţiale cu administrator unic care doresc să deţină o suprafaţă mică de plajă. Restul suprafeţelor urmează să fie împărţit între hotelieri în funcţie de numărul de locuri de cazare deţinut de fiecare unitate în parte.
Mazăre a spus că în staţiunea Mamaia este posibil să existe şi câteva plaje de lux şi a dat exemplul patronului unui club celebru din Mamaia care ar dori să investească peste 400.000 de euro într-o asemenea plajă.

"Am convenit că aceste criterii sunt în regulă, vom semna un procol între administraţia locală, reprezentanţii structurilor asociative de pe litoral, Ministerul Mediului, Ministerul Turismului şi acest protocol va constitui şi baza Ordonanţei de Guvern care va fi dată şi care va reglementa împărţirea pe baza acestor criterii şi asocierea cu structurile de cazare", a afirmat Radu Mazăre.

Primarul municipiului Constanţa a mai spus că în prima faza contractele de asociere vor fi făcute de structurile de cazare cu Compania Naţională Apele Române, iar după ce plajele vor trece la autorităţile locale atunci aceste contracte vor fi concesionate de la Apele Române către autorităţile locale în aceeaşi formulă şi cu aceleaşi obligaţii.

Ministrul Mediului, Nicolae Nemirschi, a precizat că această ordonanţă ar putea fi dată peste o lună.

Directorul Direcţiei Apelor Dobrogea Litoral, Laurenţiu Marin, anunţase la începutul acestei săptămâni că 41 de contracte cu operatorii care concesionaseră suprafeţe de plajă pe o perioadă mai lungă de timp au fost reziliate, rămânând în vigoare numai cinci contracte de concesiune care în prezent sunt analizate de către avocaţii DADL. În cazul în care vor fi găsite nereguli, atunci şi acestea vor fi rezilitate. Motivele pentru care s-a ajuns în această situaţie au fost nerealizarea planurilor investiţionale asumate la câştigarea licitaţiilor de către operatori, subînchirierea suprafeţelor de plajă şi menţinerea construcţiilor pe plajă după încheierea sezonului estival.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Plajele de pe litoral vor fi concesionate hotelierilor .
 Vizualizări articol: 983 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Plajele de pe litoral vor fi concesionate hotelierilor0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei