Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 26 feb 2009 - Anul XIV, nr. 46 (4032)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9759 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6361 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Ministerul Mediului a primit un studiu ucrainean referitor la construcţia Canalului Bîstroe

Joi, 26 Februarie 2009 (16:00:18)
Ministerul român al Mediului a primit din partea Ucrainei un studiu de evaluare a impactului transfrontalier asupra mediului în cazul construirii Canalului Bîstroe, un canal navigabil care ar urma să treacă prin partea ucraineană a Deltei Dunării.

"Ministerul Mediului a primit din partea Ucrainei studiul intitulat «Evaluarea posibilului impact transfrontier asupra mediului în cazul căii navigabile Dunăre - Marea Neagră, în sectorul ucrainean al Deltei Dunării», în continuarea procedurii de evaluare a impactului asupra mediului declanşată prin notificarea transmisă în data de 8 septembrie 2008", se precizează într-un comunicat de joi al Ministerului Mediului.

Conform documentului citat, în scrisoarea de înaintare a documentului se menţionează că studiul este o anexă a celui anterior denumit "Realizarea căii navigabile de mare adâncime Dunăre-Marea Neagră pe braţele Chilia şi Bâstroe ale Dunării", pentru proiectul denumit "Faza a II-a a Proiectului de renovare a căii navigabile de mare adâncime Dunăre - Marea Neagră".

Ministerul Mediului a postat documentul recent primit pe site-ul instituţiei şi aşteaptă opinii ale specialiştilor şi ale publicului. Ministerul nu a precizat care este data limită până la care se primesc comentariile publicului.

La începutul lunii octombrie 2008, Ministerul Mediului a primit din partea Ucrainei notificarea pentru "Faza a II-a a Proiectului de renovare a căii navigabile de mare adâncime Dunăre - Marea Neagră", conform cerinţelor Convenţiei Espoo.

Notificarea este primul pas din cei prevăzuţi în procedura de autorizare a investiţiilor cu posibil impact transfrontalier de mediu. Ea conţine o serie de date, de parametri la care partea ucraineană intenţionează să realizeze investiţia.

Motivul pentru care notificările sunt trimise este acela că cei interesaţi din ţara posibil afectată, în cazul Bîstroe fiind vorba despre România, pot studia datele şi îşi pot formula un punct de vedere în legătură cu oportunitatea investiţiei, având în vedere impactul asupra mediului.

Convenţia de la Espoo obligă Ucraina să organizeze, în România, o dezbatere publică unde cei care au ceva de spus pe această temă să îşi poată exprima punctul de vedere.

Surse din Ministerul Mediului şi Dezvoltării Durabile (MMDD) au declarat atunci, pentru MEDIAFAX, că dezbaterea publică din România pe tema Bîstroe ar urma să fie organizată în primăvara sau vara anului 2009.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ministerul Mediului a primit un studiu ucrainean referitor la construcţia Canalului Bîstroe.
 Vizualizări articol: 588 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Ministerul Mediului a primit un studiu ucrainean referitor la construcţia Canalului Bîstroe0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei