Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 26 feb 2009 - Anul XIV, nr. 46 (4032)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9759 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6361 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Isărescu: Guvernul trebuie să evite abordarea emoţională a crizei sub presiunile factorilor sociali

Joi, 26 Februarie 2009 (15:57:35)
Guvernul ar trebui să evite o abordare emoţională a crizei sub presiunea sindicatelor şi a patronatelor, care ar duce la adoptarea unor măsuri de stimulare a cererii interne, ceea ce ar complica ajustarea deficitului de cont curent la un nivel sustenabil, a declarat guvernatorul BNR, Mugur Isărescu.

" Avem de ales între reducerea ordonată a acestui deficit sau în reducerea lui de către piaţă în condiţiile actuale de tensiune şi neîncredere, cu consecinţe dramatice pentru cursul de schimb şi pentru creşterea economică", a spus Isărescu, cu ocazia decernării titlului de Doctor Honoris Causa al Universităţii Babeş-Bolyai din Cluj-Napoca.

Guvernatorul BNR a explicat că răspunsul României la efectele adverse ale crizei nu poate fi similar celui formulat de unele state europene sau celui din SUA, întrucât există câteva diferenţe între economia românească şi aceste ţări, care nu permit copierea pur şi simplu a pachetelor de măsuri dezvoltate acolo.

"În esenţă, este vorba despre faptul că economia românească are un deficit de cont curent mare, care indică dependenţa acesteia de finanţarea externă", a precizat Isărescu.

El consideră că promovarea unor politici economice coerente şi credibile ar putea evita producerea unei ajustări dezordonate (hard landing), chiar dacă derularea procesului de ajustare economică nu poate fi planificată cu precizie.

"Astfel, Guvernul ar trebui să evite o abordare emoţională a crizei sub presiunea sindicatelor şi patronatelor, care ar duce la adoptarea unor măsuri de stimulare a cererii interne, complicând aducerea deficitului de cont curent la un nivel sustenabil. Numai o concentrare a combinaţiei de politici macroeconomice pe procesul de ajustare a dezechilibrului extern (deficitul de cont curent) şi a celui intern (deficitul bugetar) poate duce la susţinerea unei aterizări line a economiei şi la ameliorarea percepţiei investitorilor străini", a mai spus guvernatorul BNR.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Isărescu: Guvernul trebuie să evite abordarea emoţională a crizei sub presiunile factorilor sociali.
 Vizualizări articol: 528 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Isărescu: Guvernul trebuie să evite abordarea emoţională a crizei sub presiunile factorilor sociali0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei