Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 26 feb 2009 - Anul XIV, nr. 46 (4032)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Toleranţă zero

Todiruţ vrea să umple arestul poliţiei

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Pe fondul infracţiunilor grave petrecute în urma vreme în ţară, şeful Inspectoratului de Poliţie Judeţean Suceava, comisarul şef Ioan Nicuşor Todiruţ, e hotărât să-i trimită cel puţin pentru o zi în arestul poliţiei pe toţi cei care comit infracţiuni grave, chiar şi în cazurile în care se ştie sau se anticipează deja, din practica judiciară, verdictul procurorilor sau al judecătorilor de cercetare în stare de libertate şi, eventual, obligarea de a nu părăsi localitatea. 

„Dacă magistraţii dispun să-i cerceteze în libertate sau nu, ei hotărăsc, eu am de gând să uzez la maxim de ordonanţa de reţinere pe 24 de ore”, a declarat, ieri după-amiază, comisarul şef Todiruţ.

Un exemplu elocvent în acest sens este cel al unui bărbat din municipiul Suceava, care, aflat la volanul unui autoturism, a pierdut controlul maşinii, din cauză că nu adaptat viteza la un carosabil acoperit cu zăpadă, şi a accidentat mortal un bărbat care se deplasa regulamentar pe marginea drumului, alături de soţia sa.

Deşi accidentul s-a petrecut la sfârşitul săptămânii trecute, imediat cum au venit rezultatele de sânge care au confirmat că şoferul avea o alcoolemie mult peste limita legală, poliţiştii au şi emis o ordonanţă de reţinere pe 24 de ore pe numele acestuia şi l-au încarcerat în arestul IPJ Suceava.

Astfel de evenimente se întâmplă, din păcate, periodic, iar în foarte puţine cazuri, atunci când şoferul a fugit de la locul accidentului, nu avea permis sau alte abateri grave, poliţiştii au dat ordonanţă de reţinere.

Uciderea din culpă, de altfel, este una din infracţiunile pentru care nu numai că autorii faptelor nu ajung în arestul poliţiei, dar – şi o dovedesc sutele de dosare din arhiva instanţelor sucevene – nu ajung nici la închisoare, de regulă condamnările fiind cu suspendare.

Şeful IPJ Suceava, însă, e decis să nu mai ţină cont de ce măsură vor lua procurorii sau judecătorii împotriva învinuiţilor, şi, dacă sunt respectate condiţiile legii, va cere de fiecare dată emiterea unei ordonanţe de reţinere pentru 24 de ore.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Todiruţ vrea să umple arestul poliţiei.
 Vizualizări articol: 744 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.0 din 8 voturi
Todiruţ vrea să umple arestul poliţiei3.058

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei