Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 26 feb 2009 - Anul XIV, nr. 46 (4032)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Drept la replică

Referitor la articolul din ziarul din data de 20 februarie 2009, intitulat „Vânzarea de băuturi alcoolice vizavi de Colegiul Petru Rareş...", vă rog să aveţi amabilitatea de a publica următorul drept la replică:

 

Firma Genius a construit în 2007 în baza autorizaţiilor legale, pe teren concesionat, o coloană de balcoane aferentă apartamentelor de la parter, etaj 1 şi 2 pe care le deţine ca societate şi persoană fizică, blocul construit în 1958 nu beneficia de aşa ceva. În urma lucrărilor de lărgire a străzii, trotuarul de acces pietonal s-a redus cu 1,6 m iar zgomotul şi praful străzii au devenit insuportabile, dar acest fapt nu-i interesează pe consilierii locali. Construcţia de balcoane e o necesitate pentru toţi locatarii. Nu exista spaţiu verde al blocului, el aparţine primăriei, locatarii sunt proprietari doar pe ziduri şi cota indiviza de sub bloc. Nu exista subsol tehnic, fiecare locatar a cumpărat odată cu apartamentul şi una sau două boxe prin contract. Pereţii despărţitori din şipci subţiri de brad nu asigură siguranţa blocului.

Nu înţeleg cum profesorii au dezbătut acest proiect depus de noi la primărie şi nu la liceu. Noi am cerut „LEGAL" schimbarea destinaţiei în spaţiu comercial (alimentaţie publică) nu bar, crâşmă, restaurant, program nocturn. Aceste afirmaţii sunt invenţiile celor interesaţi să blocheze crearea a trei locuri de muncă, acum când şomajul ne macină societatea. Locatarii ce au făcut revoluţie nici nu locuiesc pe scara cu pricina (cu o excepţie), doar d-na Strugariu Elena (ce lucrează la liceu) e vecina cu noi şi nu înţeleg atitudinea doamnei, probabil proverbul cu capra vecinului. Creierul răsculaţilor este Balţăteanu Constantin care în 17 sept 1998 a distrus cu barosul popicele de beton ce proteja spaţial verde apoi a trecut cu maşina peste. După mine a fugit să mă omoare şi s-a ales cu adresa de la poliţie.

Apreciez faptul că domnii consilieri vor să ţină departe elevii de băuturile alcoolice, dar invocând cei 200 m, ar fi cazul că împreuna cu primăria şi poliţia să închidă toate unităţile ce vând băuturi alcoolice pe raza impusă. Rog pe directorul liceului Petru Rareş , să coboare în stradă şi să măsoare distanţele. La 9 m de gardul liceului d-lui, unde învaţă 1200 elevi se vând băuturi alcoolice sub nasul tuturor profesorilor înverşunaţi.

Tot consilierii să interzică închirierea cantinelor din curţile împrejmuite ale liceelor unde se organizează nunţi şi petreceri, deci restaurante în regulă, ce ţin până dimineaţa iar muzica şi dansul de acolo le ştie toată lumea. Elevii de la cămine au nevoie de linişte şi odihnă, nu să vadă oameni beţi pe sub geam şi care urinează pe unde pot...

Pt cei 31 mp firma Genius plăteşte ANUAL cam 4.000 lei noi (40.000.000 lei vechi) şi de aceea dorea să folosească acest spaţiu. Domnii consilieri puteau să impună restricţii de afacere (fără cutare şi cutare). Acest spaţiu trebuie sa producă bani şi locuri de muncă, ca toate celelalte spaţii de acest fel din oraş. Nu uitaţi că primăria dă aviz de funcţionare pt. activitate, şi e logic că nu poţi face ce te duce capul.

Noi am depus o documentaţie legală, cerere legală fără a încălca nici o lege. Rog pe domnii consilieri să reanalizeze cererea CORECT, fără ura, fără părtinire, mai ales când se creează locuri corecte de munca!

Administrator Neculai VOINEAG

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Drept la replică.
 Vizualizări articol: 955 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Drept la replică5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   N-ai cu cine... trimis de
(26 feb 2009, 12:45:16
Domnule Voineag cred ca nu ati "uns" pe cine trebuie. Daca ar fi toti asa de corecti ar trebui inchise multe restaurante si baruri de pe langa scoli. Ar trebui sa se inchida restaurante mari ca valoare : Latino- care e mai aproape de Liceul Stefan cel Mare decat sediul firmei dvs de Liceul Petru Rares, pub-ul Chagall care e tot foarte aproape de Liceul de Arte si Muzica, barul Rambo care si el e foarte aproape de Liceul Petru Rares. DEEEEEEEEEEEEECI...Concluzia ramane sa o trageti atat dumneavoastra cat si toti cititorii...
2.   CEVA DE SPUS trimis de
(26 feb 2009, 19:01:10
Buna celor ce au posibilitatea sa citeasca acest comentariu.! Multumesc mai ales domnului de la comentariul 1 ce si in 20.02 si in 26 a citit si comentat atat articolul din ziar cat si dreptul la replica. In sedinta de C.L.din 26.03.2009 ve-ti afla de la mine mai multe despre liceul cu pricina cat si invatamint in general.

Petitia semnata de asa zisii locatari ar fi trebuit publicata in ziar, fiecare sa raspunda civil sau penal pt ceea ce afirma despre altcineva. Pe doi din semnatari cand i-am intrebat ce si cum , au spus ca nu au semnat ei ci vanzatorii lor, sau nu au citit ce au semnat.Lipsa de responsabilitate e periculoasa, dar asa e in tara asta.Culmea este ca i-am ajutat pe acestia in decursul existentei mele, si nu sunt pe scara mea de bloc.

Va doresc gandul cel bun!

Cu stima ! Voineag Neculai
3.   Replica la drept la replica trimis de
(26 feb 2009, 19:34:06
Buna ziua,

Numele meu este Baciuc Maria. Sunt pensionara si sunt proprietara apartamentului nr 1 scara B la nr 19, strada M Viteazul.

Nu inteleg de ce domnul Voineag sustine ca locuieste singur in bloc. Faptul ca are in proprietate trei din cele sase apartamente ale acestei scari nu ii confera nici un drept in plus.

Mai am desigur si alte proprietati si locuiesc acolo unde doresc pe oricare din proprietatile mele. Nu trebuie sa dau socoteala domnului Voineag cate nopti dorm in apartamentul meu.

Sunt locatar al apartamentului meu proprietate personala si vreau sa ma bucur de toate drepturile ce decurg din aceasta.

Domnule Voineag, trebuie sa intelegeti ca daca vecinii dvs nu sunt de acord cu schimbarea destinatiei proprietatii dvs dintr-un bloc de locuinte, nu o puteti obtine legal.

Oricum, ati deranjat si deranjati ingrozitor vecinii cu atitudinea dvs. De data aceasta insa intreceti orice masura. Rog autoritatile sa ia masuri pentru op
4.   Replica trimis de
(26 feb 2009, 19:39:22
rirea acestui abuz.

Cu respect, Maria Baciuc
5.   Ref d-na Baciuc trimis de
(26 feb 2009, 21:51:03
Sarut mana d-na BACIUC!

mA BUCUR sa va salut pe aceasta cale!

Din PACATE in ap. d-vs nu LOCUITI D-VS, ci ginerele d-vs ce cu o firma de sisteme de SUPRAVEGHERE INREGISTREAZA FARA AUTORIZATIE DE LA SRI .. TOT CE IESE SI INTRA IN BLOC.. PE SOTIA MEA , PE FIICA MEA...ETC.. PE MINE.. , REPET INREGISTREAZA NON STOP TRECATORII DE PE TROTUAR , TOT CE MISCA... INDIFERENT DE ORA ZI SAU NOAPTE!

Stiti bine CA FIRMA respectiva nu are NICI O AUTORIZATIE de la primarie!

D-na Baciuc, Modernizarile de care beneficiati in blocul cu pricina... au fost sponsorizate 40% de mine , d-vs a-ti platit dupa moartea vechiului proprietar dupa 3 ani cu aceasta reducere!

Si o ultima remarca!COMENTARIUL NU E SCRIS de d-vs!deci imi retrag politetea cu sarut mana, nu IMI PERMIT SA SARUT MINA unui barbat ! nu am ajuns chiar asa! Sunt si oame
6.   Ref d-na BACIUC! trimis de
(26 feb 2009, 22:55:47
Sincer .. nu ma pot abtine.. Nu ma intereseaza cum a-ti obtinut apartamentul unei BATRANE din bloc careia noi ani de zile i-am sarit in ajutor cu mincare , bani etc!Chiar nu aveti un DUMNEZEU?.. Dupa cateva luni dupa ce d-vs a-ti luat-o in ingrijire contra apartamentului... BATRANA a murit!.. D-zeu sa o ierte!....!

DESI mi-ati facut atat de mult RAU MIE SI FAMILIEI... atunci cand catelul ginerului d-vs s-a pierdut .. si l-am gasit URLIND in noapte pe strada... v-am sunat... si mia-ti MULTUMIT... ., pt ca toti i-l cautau de 2 ore...! Mi-e MILA DE ANIMALE, le IUBESC, ele nu gandesc,,,, sunt la mina NOASTRA... DE ACEEA V-AM SUNAT... probabil catelul mi-a multumit.. D-VS IMI MULTUMITI cu INVIDIE SI URA... spatiul cu pricina e pe terenul STATULUI ROMAN.. nu al blocului... ROG RECITITI si verificati la primarie !Voin
7.   Atentie la ceea ce spui! trimis de
(27 feb 2009, 00:07:50
MA REFER , cu toata stima , la cei 13 ce au semnat PETITIA .. la adresa MEA!

Am numele d-vs de la PRIMARIE, IMEDIAT CE PRIMESC RASPUNSUL OFICIAL DE LA PREFECTURA., SI copia dupa PETITIA D-VS NEFONDATA, CALOMNIOASA, RUSINOASA...ETC.. O VOI SCANA SI PUNE AICI, in ziare, peste tot!

ASa cum am spus , daca oameni iresponsabili din CL. s-au lasat mituiti VERBAL de d-vs, TOT ce a-ti afirmat si semnat v-a constitui DOSARE PENALE si CIVILE pt fiecare in parte,!

Prostia, Minciuna , se platesc in tara asta!.! Eu am investit 1.5 miliarde lei vechi in BALCOANE ce ar trebui sa fie VISUL TUTUROR CE LOCUITI IN BLOCURI de confort 10. cu bucatarie CHICINETA DE 3MP.! AM DATORII PE 5 ANI, SI DOBANZI... de aceea nu-mi permit sa iert pe CEI CE SCRIU SI SUSTIN ABERATII DESPRE MINE SI FAMILIA MEA! ! E BINE SA GANDITI BINE ALTA DATA CE AFIRMATI, CE SEMNATI !Voineag
8.   Un ultim cuvant trimis de
(27 feb 2009, 01:16:01
D-na BACIUC( cel ce stie sa scrie articole= cel ce supravegheaza vecinii ) , aveti ceva dreptate, Nu sunt singur pe casa scarii , eu detin 66 % iar d-vs ceilalti 3 locatari restul. ! V-am respectat MEREU, mai ales ca toate utilitatile d-vs , apa, canal trec pe proprietatea mea ca asa e blocul... Dupa aceasta reactie a d-vs... se vor modifica multe .. ! Am mentionat de un singur locatar (STRUGARIU Elena lucratoare la liceu, ... PT CA PE D-VS nu v-am vazut de un secol... si acum VI S-AU SCULAT DREPTURILE... , nu a-ti participat la nici o actiune de curatenie pe casa scarii (spalat perdele, spalat etc ... ca noi ceilalti ) .. iar d-na Lupu Maria DE LA ETAJ 2 . CE NU A SEMNAT PETITIA... si locuieste in blocdin 1958 e o DOAMNA... desi e de varsta d-vs!...

DE acum vom discuta DOAR in tribunal pe acte si DOVE ZI!
9.   Raspuns trimis de
(27 feb 2009, 10:06:45
Orice ati spune si oricum ati deforma realitatea, faptele sunt simple: 13 oameni din blocul dvs, dintre care doi vecini de scara cu aceleasi drepturi de proprietar ca si dvs nu sunt de acord cu schimbarea destinatiei spatiului. Motivele sunt evidente si nu tin de ceva personal cu dvs. Vrem liniste sa putem trai in casele noastre.

Este problema dvs ce credite ati facut si cat ati cheltuit. Trebuia sa obtineti toate acordurile si apoi sa investiti.

De asemenea este problema dvs ce scrieti aici. Degeaba veniti cu amenintari ca nu ( mai ) tine. Si mai lasati-ne cu ,,binele'' pe care ni l-ati facut. Daca era asa nu aveati o petitie semnata de 13 oameni impotriva actiunilor dvs abuzive. Nu dorim ,,binele'' dvs.

Stiti la fel de bine ca si mine ca afirmatiile facute pe un forum nu au decat valoare de discutii. De aceea va asteptam cu placere in instanta pentru ceea ce insinuati. Asa cum va place si dvs, cu acte si dovezi.

Maria Baciuc.
10.   Alt raspuns trimis de
(27 feb 2009, 10:42:17
Oricum, daca 13 oameni dintr-un bloc cu 18 apartamente sustin ca ii deranjeaza ceea ce doriti sa faceti, ar trebui sa va dati seama ca aveti o problema serioasa. Iar calea pe care ati abordat-o pentru negocierea acestui conflict (ca de altfel si in alte cazuri) nu este cea potrivita. Exista o limita a rabdarii pe care ati depasit-o de mult. Nu sunt dispusa sa va sponsorizez afacerile cu linistea casei mele. Ca de altfel oricare dintre vecinii dvs. Nu stiu de ce va legati in mod special de mine, mai ales ca sustineti ca nu m-ati mai vazut de un secol.

Maria Baciuc.
11.   ALTI LOCARARI AI BLOCULUI 19 trimis de
(27 feb 2009, 11:48:14
DOMNULE VOINEAG NE DERANJEZI CU CE INTENTIONEZI SA MAI FACI IN ACEST BLOC,

CAND TE-AI APUCAT DE AFACERI IN BLOC DE LOCUINTE TI-AI ASUMAT SI RISCURI, NU DORIM " ALIMENTATIE PUBLICA " IN BLOC ! CLAR???
12.   Ref CLAR?? trimis de
(27 feb 2009, 13:43:30
Sa traiti , am inteles!1.Eu nu fac Alimentatie publica!2.Nu fac in bloc, ci intr-o constructie noua ce nu are treaba cu blocul.3.Trebuia sa aveti gogoseria unui valutist sub geam asa cum au adus-o ei noaptea cu macaraua si eu cu politia am scos-o !4.Cand vreau sa bat un cui in perete sa pun un tablou am sa va cer

d-vs PERMISIUNEA !5.Luati-va de afacerile celor ce INTRADEVAR va deranjeaza ,nu de mine!

SI SINCER ACUM STIU CUM STAU!

DORESC TUTUROR MULT BINE! vn
13.   Comentariu trimis de
(27 feb 2009, 16:39:22
,, ... PT CA PE D-VS nu v-am vazut de un secol... si acum VI S-AU SCULAT DREPTURILE... , nu a-ti participat la nici o actiune de curatenie pe casa scarii (spalat perdele, spalat etc ... ca noi ceilalti ) .. ''

Ce mai poate fi adaugat, daca acesta va este limbajul fata de o femeie de peste 70 de ani...

Si in putina scoala pe care am reusit sa o fac in timpuri grele in care nici nu erati nascut, am invatat ca se spune: ati participat, mi-ati multumit, il cautau, etc.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei